« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
ZALIHE

Gdje držati konzerve, a gdje začine

Sigurni smo da ste navukli dovoljno hrane za omanju brigadu, pa ako ne želite da vam propadne, slijedite ove savjete

Malo se organizirajte...
Malo se organizirajte... (Arhiva)
Više o

začini

,

konzerve

,

spremanje

Gdje je najbolje držati začine i gotove konzervirane proizvode?

U hladnjaku

Javorov sirup - stručnjaci kažu da sirup treba čuvati u hladnjaku, jer zbog topline može doći do razvoja plijesni, posebno oko poklopca. Također bi ga se trebalo iskoristiti u roku od četiri tjedna od otvaranja.

Majoneza - iako često sadrži i ocat, stručnjaci savjetuju da se nakon otvaranja spremi u hladnjak, da se ograničili rast bakterija u njoj.

Pesto - staklenku pesta treba čuvati u hladnjaku dva tjedna od otvaranja, jer može razviti plijesan ako stoji dulje.

Umak za salatu - ako sadrži jaje treba ga čuvati u hladnjaku, i to osam tjedana od otvaranja.

Tartar umak - sadrži jaje i a ima visok udio vode, pa ga nakon otvaranja treba čuvati u hladnjaku.

U kuhinjskim ormarićima

Čili umak - sadrži ocat koji pomaže da se očuva i na sobnoj temperaturi.

Kečap od rajčice - rajčice u kečapu su kisele i ne kvare se na sobnoj temperaturi. Nakon otvaranja kečap bi trebalo pojesti u roku od osam tjedana.

Kiseli krastavci - stručnjaci kažu da se mogu držati i izvan hladnjaka jer sadrže brojne konzervanse.

Maslinovo ulje - ulja treba čuvati dalje od izravnog sunčevog svjetla, na sobnoj temperaturi.

Med - sadrži konzervans vodikov peroksid, što znači da se može držati na sobnoj temperaturi.

Umak za roštilj - sadrži konzervanse kao što su slad i ocat koji pomažu u čuvanju svježine.

Worcestershire umak:- fermentiran je pa ga možete držati i u ormariću.

 

15.03.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    15.03.2020. 09:31
    Dosta ovog ne koristima
  2. avatar
    armando
    15.03.2020. 09:42
    hej pusa jutro jasamo maslinvoi ulje majonezu krastavce med:)
  3. avatar
    Cranberry
    15.03.2020. 10:23
    Tako i ja a majonezu nemam :) pusaaaa opet ne vidim komentare hm
  4. avatar
    armando
    15.03.2020. 10:33
    craberyyyyyyy aline voliš majonezui haha
  5. avatar
    Cranberry
    15.03.2020. 10:34
    Volim ali zaboravim za nju ne znam sa čim bi ju jela :))
  6. avatar
    armando
    15.03.2020. 10:47
    ma ja samo s sirom kastavcima salamom haha
  7. avatar
    Cranberry
    15.03.2020. 11:05
    Aha :) ma sladak si
  8. avatar
    armando
    15.03.2020. 11:12
    francuska salata isto,,, ma ti si slatka pojest cu te haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh