« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
FEŠTA U RIJECI

Fenomenalna atmosfera na 10. Carnival Partyju

Riječani i njihovi gosti uživali u nastupima svjetskih i domaćih DJ-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Gregor Bogdanović)
Više o

Rijeka

,

Carnival Party

,

CP 10

Dočekali smo deseto izdanje Carnival Partyja, najdugovječnijeg festivala elektronske glazbe u Hrvatskoj, festivala koji se trudi predstaviti trendove na svjetskoj, urbanoj i elektronskoj glazbenoj sceni.

Festival se je smjestio u šator na rivi, čije je pročelje bilo ukrašeno motivima "trećeg oka" - ovogodišnjeg vizualnog indentiteta. Ovogodišnji Carnival Party 10 u dva je dana posjetilo preko 6000 ljudi! 

Nakon glavnog događanja 12. i 13 veljače u šatoru na riječkoj rivi, raznovrsni CP program preselio se u riječke klubove Stereo, Gekko, Discordia, Tunel , Terminal i  La Noche. Na desetom Carnival Partyju nastupilo je 20 DJ-a iz Hrvatske (od čega 15 riječkih), 12 inozemnih DJ-a i 7 bandova.

Čast otvaranja prvog dana Carnival Partyja na riječkoj rivi pripala je  mladom i prespektivnom riječkom bandu Senzorz. Zatim su nastupili energični punk-rock-funk band Dosh Lee iz Zagreba. Riječki band Morso zapalio je publiku, nastavili su Disco n Action s posebno pripremljenim materijalom za CP10, uključujući i jednu pjesmu gdje su kao gosti nastupli riječki dji : Ogi, Rotten, Miće Mace, Vlad Tepeš.

Trenutak koji su svi čekali bio je nastup Kirila Džajkovskog i banda. Pred potpuno ispunjenim šatorom izašli su na pozornicu i krenuo je urnebesan nastup koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Energija je prožimala rijeku ljudi što se gibala šatorom dok im je Kirilov orkestar pružao zvučni vrhunac.

Prva večer Carnival Partyja opravdala je sva očekivanja, tako da će je sigurno Riječani i mogobrojni posjetitelji iz susjednih gradova još dugo prepričavati.

Druga večer Carnival Partyja počela je nastupom Miss Kiky - pobjednicom natječaja za mlade DJ-e. Elektronsku večer nastavili su poznati riječki DJ-i i producenti elektronske glazbe Pacco & Rudy B i iskusni Underground Sky koji su publici pružili vrhunsku produkciju plesne elektronske glazbe.

Oko pola noći nastup je započeo Neil Landstrumm, pozvan na Carnival Party da riječkoj publici pruži jedno novo glazbeno iskustvo. U skladu s najavama, Neilov je nastup uključivao brojne elektroničke aparature i pokazao moć inovativnog spajanja dubstep i techno glazbe, trenutno vrlo interesantne fuzije na svjetskoj elektronskoj sceni.

Nastup Alexa Gophera, producenta s brojnim izdanjima i remixevima za najveće zvijezde rock i electro scene označio je početak pravog karnevalskog ludila. Publika je u potpuno ispunjenom šatoru tokom cijelog seta ovacijama reagirala na dinamičan nastup uglednog DJ-a iz Pariza, koji je u Rijeku donio dašak globalno popularnog indie-rock-electro-house ludila.

Posebno iznenađenje priredio je Matheiu Danet, član francuskog kolektiva "Born to Film", dovevši kao gosta Tommyja, polovicu svjetski poznatog electro tima "The Bloody Beetrots" iz Italije, a na bubnjevima im se pridružio vrsni riječki muzičar Danijel Garcia.

Za projekt vizualizacija zaslužan je slovensko-hrvatski tim Boštjan i Lina (fšk, multipraktik), dok je scenografiju osmislio Stefano Katunar uz pomoć brojnog CP tima.

Izuzetan odaziv i reakcije publike u dva dana održavanja desetog Carnival Partyja učinio je višemjesečni trud brojnog organizacijskog tima vrlo vrijednim, te znatno pojačao motivaciju za početak organiziranja CP11. Zadovoljni organizatori naročito su naglasili potporu pokrivitelja Grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Rijeke i Francuskog Instituta.

16.02.2010. 19:47:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh