« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana
VOZILI SMO

EU-LIVE plug-in hybridno električno vozilo za gradsku mobilnost

Pokreću ga dva elektromotora u glavčini prednjih kotača u kombinaciji sa klasičnim benzinskim motorom s unutrašnjim izgaranjem koji pokreće stražnji kotač

Električni tricikl spada u L5e kategoriju
Električni tricikl spada u L5e kategoriju (Automania)
Više o

hibridna vozila

,

EU-LIVE

,

PSA

,

tricikl

Grupa PSA konstruirala je električno lako vozilo kao dio European EU-LIVE programa u kojem je sudjelovalo 12 partnera iz šest država, te naravno Grupa PSA kao proizvođač automobila - javlja naš novi suradnik Gabriele Giordano iz Italije koji je imao i priliku uživo pogledati i nekoliko metara voziti ovo za sada demonstracijsko električno vozilo za gradsku mobilnost.

Ovaj projekt urbane mobilnosti osnovala je Europska komisija u sklopu 'Horizon 2020 GV5' razvojnog i inovacijskog programa i za to je osiguran budžet u iznosu od 6,7 milijuna eura.

Osnove konstrukcije ovog električnog lakog vozila za urbanu mobilnost koji vidite na fotografijama preuzete su iz tricikala koji već jesu na tržištu s dva kotača sprijeda i jednim straga.

Ovaj električni tricikl spada u L5e kategoriju (tricikl s brzinom većom od 50 km/h), a radi se o plug-in hybridnom električnom vozilu (PHEV). Pokreću ga dva elektromotora u glavčini prednjih kotača u kombinaciji sa klasičnim benzinskim motorom s unutrašnjim izgaranjem koji pokreće stražnji kotač.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

08.12.2017. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh