« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
HOUSE/BREAKS/TECHNO/ELEKTRO

Dan McKie ove subote u Babbaru

Dan McKie je najpoznatiji po mješanju housa i breaksa sa technom i elektrom, a Fat Boy Slim ga je stavio na svoju povratničku kompilaciju uz mnoga poznata imena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dan McKie)
Više o

zagreb-info

,

techno

,

4. ožujka

,

telegraf

,

optička varka

,

stajni trap

,

odustajanje od dijete

,

danijel trupković

Nakon uspješnog gostovanja talijanskog elektro dua Fare Soldi, Babbar je pripremio novo veliko gostovanje. U Babbar će u subotu 30. listopada stići Dan McKie.

Fat Boy Slim je možda bio neko vrijeme odsutan na elektronskoj glazbenoj sceni, ali definitivno je pratio nadolazeća imena i trendove. Kultni Mixmag časopis angažirao ga je da napravi svoj povratnički mix za njihov cover CD i uz imena kao što su Basement Jaxx, Fat Boy Slim, Sidney Samson i Chukie na istom pojavilo se jedno dotad nepoznato ime široj javnosti - Dan McKie.

Dan McKie iz Londona znalcima nije kompletna nepoznanica. Osim što ima svoju vlastitu izdavačku kuću nazvanu po godini njegovog rođenja - 1980 Recordings, izdaje i za Pacha Recordings (Ibiza), System Recordings (USA), a radio je remixeve i za velike izdavačke kuće kao što su SonyBMG, Warner Bros, Island, Columbia za izvođače kao što su Lady GaGa, Beyonce i Kelly Rowland.

Njegov muzički spektar je širok i to je ono po čemu je Dan najpoznatiji, mješanju housa i breaksa sa technom i elektrom. To mu je omogućilo nastupe po cijelom svijetu od Ministry of Sound i Turnmillsa u Londonu preko Ibize, Egipta, Amerike do Rusije, Ukrajine i Češke. Uz gostovanja redovito održava i svoje vlastite Fish Don't Dance evente po različitim klubovima u Engleskoj.

Dan je također ambasador hiv/aids humanitarne organizacije Dance 4 life, s kojom radi na podizanju svijesti kod mladih o ovom velikom problemu današnjeg društva.

Dan McKie ove subote, 30. listopada prvi put službeno dolazi u Hrvatsku gdje će nastupati u Babbaru, Petrinjska 7. Zajedno s njim nastupat će i mladi hrvatski producent i DJ Martyn Negro, resident Aquariusa Zrće. Ulaz će biti besplatan cijelu noć za sve posjetitelje.

Info & Reservations: +385916600072
facebook.com/babbarzagreb

26.10.2010. 13:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh