Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 13:07:00
HOUSE/BREAKS/TECHNO/ELEKTRO

Dan McKie ove subote u Babbaru

Dan McKie je najpoznatiji po mješanju housa i breaksa sa technom i elektrom, a Fat Boy Slim ga je stavio na svoju povratničku kompilaciju uz mnoga poznata imena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dan McKie)

Nakon uspješnog gostovanja talijanskog elektro dua Fare Soldi, Babbar je pripremio novo veliko gostovanje. U Babbar će u subotu 30. listopada stići Dan McKie.

Fat Boy Slim je možda bio neko vrijeme odsutan na elektronskoj glazbenoj sceni, ali definitivno je pratio nadolazeća imena i trendove. Kultni Mixmag časopis angažirao ga je da napravi svoj povratnički mix za njihov cover CD i uz imena kao što su Basement Jaxx, Fat Boy Slim, Sidney Samson i Chukie na istom pojavilo se jedno dotad nepoznato ime široj javnosti - Dan McKie.

Dan McKie iz Londona znalcima nije kompletna nepoznanica. Osim što ima svoju vlastitu izdavačku kuću nazvanu po godini njegovog rođenja - 1980 Recordings, izdaje i za Pacha Recordings (Ibiza), System Recordings (USA), a radio je remixeve i za velike izdavačke kuće kao što su SonyBMG, Warner Bros, Island, Columbia za izvođače kao što su Lady GaGa, Beyonce i Kelly Rowland.

Njegov muzički spektar je širok i to je ono po čemu je Dan najpoznatiji, mješanju housa i breaksa sa technom i elektrom. To mu je omogućilo nastupe po cijelom svijetu od Ministry of Sound i Turnmillsa u Londonu preko Ibize, Egipta, Amerike do Rusije, Ukrajine i Češke. Uz gostovanja redovito održava i svoje vlastite Fish Don't Dance evente po različitim klubovima u Engleskoj.

Dan je također ambasador hiv/aids humanitarne organizacije Dance 4 life, s kojom radi na podizanju svijesti kod mladih o ovom velikom problemu današnjeg društva.

Dan McKie ove subote, 30. listopada prvi put službeno dolazi u Hrvatsku gdje će nastupati u Babbaru, Petrinjska 7. Zajedno s njim nastupat će i mladi hrvatski producent i DJ Martyn Negro, resident Aquariusa Zrće. Ulaz će biti besplatan cijelu noć za sve posjetitelje.

Info & Reservations: +385916600072
facebook.com/babbarzagreb

26.10.2010. 13:07:00
http://metro-portal.hr/dan-mckie-ove-subote-u-babbaru/50308/