« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
BANDERA ROSSA

Crvene brigade pismom medijima pozivaju na obnovu nasilja?

U pismu od petka se za napad u Brindisiju okrivljuje "fašistička država" kako bi "utišala bijes masa strahom"

Fotografija vijesti
Više o

terorizam

,

Crvene brigade

Crvene brigade su u petak navodno u pismu pozvale na nove napade protiv političara, bankara i novinara, nekoliko dana nakon što je talijanski predsjednik upozorio zemlju na moguć povratak političkog nasilja u Italiji.

"Zora nove revolucije je ovdje", stoji u pismu koje je dostavljeno milanskom listu "Il Giornale", navodi se na internetskim stranicama tih novina. Vlasnik lista je brat bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, Paolo.

To je drugo pismo u dva dana koje su medijima navodno poslale Crvene brigade no vlasti još nisu potvrdile da je pošiljatelj upravo ta radikalna skupina.

Talijanska novinska agencija ANSA je u četvrtak primila navodno pismo Crvenih brigada u kojem ta skupina niječe da je odgovorna za bombaški napad na školu u Brindisiju prošle subote u kojem je ubijena 16-godišnja djevojka. U pismu od petka se za napad u Brindisiju okrivljuje "fašistička država" kako bi "utišala bijes masa strahom".

"Pokušaj pokolja u Brindisiju, kao i Piazza Fontana 1969. godine, očita je provokacija fašističke države kako bi se utišao bijes masa strahom. No proleterske mase se ne daju prevariti. Činu rata odgovara se ratom", stoji u navodnoj poruci Crvenih brigada. Skupina u pismu kao "glavne mete klasne borbe" navodi "glavne predstavnike režimskih stranka i njihove partnere", "udrugu poslodavaca, bankarski sustav i njegove izrabljivače" te "njihove sluge novinare".

Crvene brigade su tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća izvele brojne napade, uključujući i ubojstvo demokršćanskog premijera Alda Mora 1978. godine, a 2002. su ubile savjetnika talijanske vlade Marca Biagija. Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano u srijedu je upozorio da Italija riskira ponovno se naći u političkom nasilju koje je pogodilo tu zemlju 1970-ih godina.

25.05.2012. 21:27:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Funky
    26.05.2012. 03:21
    Nisam za nasilje....ali ...
    Ali ovi na vlasti (s bankarima i "enterpise poduzetnicima") su složili sustav koji ih šti kao vukove na Dinari.
    Stoga se prirodno javljaju neki procesi da se to promijeni.
    Očito kada ne može milom ide silom.
    Ne može se protiv priorde...srećom taj zakn ne mogu kontrolirati.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh