« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 2 godine
ZAPAMTITE!

3 razloga zašto ugovoriti kasko osiguranje

Bilo da ste novi vozač ili onaj s pregršt iskustva, nesreće se svima mogu dogoditi...

Jednostavno vam treba kasko...
Jednostavno vam treba kasko... (Arhiva)

Živimo u doba kad sve dolazi s nekakvim dodatnim troškovima pa tako i auto. Neki ljudi kasko osiguranje gledaju isključivo kao trošak bez da su dovoljno istražili sve prednosti i mane. Zato vam mi u ovom članku donosimo 3 razloga zašto ugovoriti kasko osiguranje.

Bilo da ste novi vozač ili onaj s pregršt iskustva, nesreće se svima mogu dogoditi. Razlika između nesreće kad imate kasko i kad ga nemate je hoćete li moći popraviti Vaš auto? Možete li si u ovom trenutku priuštiti popravak vašeg limenog ljubimca ako Vam iznenada naleti divljač na cesti i napravi veliku štetu?

Razlog br. 1: Štiti vas u nesreći

Bilo da ste imali nesreću zbog divljači na cesti, zadesila Vas je prirodna nepogoda ili Vam je netko ukrao auto, kasko osiguranje pokriva iznos štete. U suprotnom slučaju, vozači se mogu pronaći u nesreći koju njihovo klasično auto osiguranje ne pokriva. Ovakve nesreće su češće nego što mislite i u tom trenutku bi Vam bilo žao što niste ugovorili kasko.

Postoje različiti "paketi" kasko osiguranja koje možete ugovoriti po različitim cijenama. Ako već nemate svoju osiguravajuću kuću ili jednostavno želite bolju ponudu, posjetite portal Moj Bankar. Na ovom portalu možete besplatno koristiti alat za pretraživanje najboljih ponuda za kasko osiguranje u čak 10 različitih osiguravajućih kuća.

Razlog br. 2: Možete birati između više paketa

Veliki broj osoba koje se protive ugovaranju kasko osiguranja nisu svjesni da postoje različiti paketi koje možete ugovoriti. Najčešće se paketi dijele na puni kasko i djelomični kasko. Osim očite razlike u cijeni, također je tu i razlika u onome što je pokriveno, odnosno koje nesreće.

Puni kasko je nešto skuplji, ali zato pokriva gotovo sve tipove nezgoda poput:

  • Krađe vozila

  • Uništenja vozila

  • Udar groma

  • Požar

  • Oštećenje na parkingu

Ovo su samo neke od nezgoda u kojima ste pokriveni, a još mnogo ih je uključeno. Također, postoje i dodatne pogodnosti koje određene osiguravajuće kuće uključuju u ovaj paket poput popravka automobila na licu mjesta, vuča vozila i zamjenskog automobila.

Djelomični kasko je nešto jeftiniji, ali svejedno ima puno nezgoda pokriveno. Ovakav tip kasko osiguranja je idealan ako želite dodatnu sigurnost ali ne želite potrošiti previše novca. Ovaj tip kaska često dolazi u takozvanim kombinacijama. Vi sami birate koju kombinaciju želite, ovisno o ponudi.

Naprimjer, "Kombinacija A" može biti zaštita od elementarnih nepogoda, dok "Kombinacija B" može biti zaštita od naleta na divljač. Najčešće iznosi do kojih se osigurava su do 10,000 kuna.

Razlog br. 3: Mali ulog naspram dobitka

Bez obzira na najmoderniju automobilsku tehnologiju, nesreće na cesti se i dalje događaju. Koliko god da ste iskusan vozač, može se dogoditi i vama. S obzirom na prosječnu cijenu kasko osiguranja, puno više dobijete nego što uložite.

Puni kasko vam omogućava da ugovorite dodatna pokrića poput osiguranja putnika. Nije bitno tko je prouzrokovao nesreću, sve dok niste vozili u alkoholiziranom stanju, vi i putnici ste pokriveni.

Naravno, gotovo svaka osiguravajuća kuća će Vam omogućiti plaćanje na rate kako bi lakše otplatili osiguranje.

27.04.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.04.2022. 18:20
    Ma svi su isti....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh