« Život
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SVE ZA SAVRŠENU LINIJU

Žene su do svoje 45 bile na 61 dijeti, a taj trend prate i djeca

Prosječna 45-godišnjakinja bila je na 61 dijeti kako bi postigla željenu liniju, a čak su djeca pokupila te navike

Fotografija vijesti
Više o

djeca

,

dijeta

,

zdravlje

,

žene

,

zdrava prehrana

,

mršavljenje

,

vitka linija

Podvrgavanje raznim režimima prehrane, a dijeta je upravo to htjeli vi to ili ne, uzelo je tolikog maha da čak i djeca traže od roditelja da im ne serviraju određene namirnice koje su esencijalne za njihov razvoj.

Anketa preko dvije tisuće Britanaca pokazala je da dvije trećine ispitanika, kako muških tako i ženskih, redovito odlazi na dijete, a pripadnice ljepšeg spola su te koje se podvrgavaju različitim planovima prehrane. Štoviše, prosječna 45-godišnjakinja je dosada bila na 61 dijeti, što je, statistički gledano, dva režima prehrane godišnje od njene 16 godine.

No, ono što je zabrinjavajuće jest da djeca sve češće kopiraju roditelje. Čak 60 posto ispitanika prijavilo je kako su ih mališani molili da im ne serviraju kruh, krumpire i povrće jer smatraju da su nezdravi, a upravo su te namirnice u pravilnim dozama esencijalne za njihov razvoj.

Stručnjaci tvrde da se dijetom smanjuje unos kalcija koji je vrlo važan u izgradnji i održavanju čvrstoće kostiju, kako djece tako i odraslih, a anketa je pokazala da većina osoba nije upoznata sa funkcijom ovog esencijalnog minerala.

"Prosječno 61 dijeta tokom života znači da je strašno puno odraslih osoba izbacilo značajnije količine kalcija iz svoje prehrane, a pogotovo ako se izbjegavaju namirnice bogate tim mineralom. Opsjednutost dijetama može imati štetan utjecaj na uravnoteženi i zdravi unos prehrambenih namirnica", pojašnjava dr. Hilary Jones, liječnica, autorica i stručna suradnica na BBC-u.     

Preporučena dnevna doza kalcija iznosi 700 miligrama, a za trudnice i žene preko 40 godina ta brojka se penje na 1000 miligrama. Najbolji izvor kalcija su mliječni proizvodi, lisnato povrće te riba i kruh.

20.03.2012. 12:57:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh