« Život
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
KUĆANSKI POSLOVI

Žene gube sate čisteći za muškarcima koji su 'pospremili' kuću

Žene izgube tri sata tjedno ponovno obavljajući kućanske poslove koje su muškarci zabrljali

Više o

sreća

,

kućanski poslovi

,

muškarci i žene

,

kućanstvo

,

čišćenje

,

podjela rada

Iako je podjela kućanskih poslova hvalevrijedan potez, sudeći prema novom istraživanju izgleda da je dioba obaveza i totalno besciljna jer žene na kraju moraju zasukati rukave i ponoviti sve što su muškarci "počistili".

"Moderni muškarci su sve aktivniji u domu, te je zamijećeno da polovica svih današnjih parova dijeli kućanske poslove. Iako je nemoguće da žene sve same rade one streme ka savršenstvu, a ako partner nije zadovoljio njihove standarde one uzimaju stvari u svoje ruke", rekao je glasnogovornik tvrtke Sainsbury's koja je provela istraživanje među dvije tisuće žena.

Prema studiji, muškarci najčešće "brljave" kod pranja rublja, usisavanja, pranja posuđa, slaganja kreveta i čišćenja kuhinje.

Gotovo polovica ispitanica tvrdi kako moraju pospremati za svojim partnerima jer ne obrišu kuhinjske elemente nakon pranja suđa, 33 posto žena kaže kako muškarci neuredno slažu jastuke na trosjedu, a njih 32 posto ima probleme sa "razbacanim" krevetom.

Nadalje, 28 posto žena koje je sudjelovalo u anketi kaže kako njihovi partneri sa osmjehom laćaju kuhače, ali nakon pripremanja objeda kuhinja izgleda kao da je "pala bomba", a pećnica je sva prljava od hrane.

Unatoč lošim rezultatima, anketa je pokazala da dvije trećine žena smatra kako se njihovi partneri istinski trude zadovoljiti njihove standarde i obaviti kućanske poslove kako spada stoga im u većini slučajeva ne predbacuju neuredno obavljen posao.

"Možda muškarcima jednostavno nije stalo ili ne znaju koliko je truda potrebno za čisti i uredan dom, a može biti da nakon napornog radnog dana radije žele dići noge u zrak nego posložiti jastuke na trosjedu ili posložiti ladicu sa čarapama", objašnjava glasnogovornik Sainsburyja.

Anketa je pokazala da žene zamjeraju muškarcima: brisanje radne površine u kuhinji, slaganje jastuka na pokućstvu, čišćenje pećnice, slaganje kreveta, držanje ladica sa donjim rubljem u urednom stanju, usisavanje samo sredine sobe zanemarujući rubove, pranje bijelog rublja sa šarenim, rasparene čarape, hodanje u cipelama nakon usisavanja, neuredno vješanje rublja nakon pranja.     

20.03.2012. 09:20:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh