Zdravi obiteljski doručak od povrća i jaja
Donosimo vam recept za doručak kojemu je priprema vrlo jednostavna i za koji se sastojci mogu nabaviti na svakoj tržnici
Ima li išta bolje od obiteljskog doručka koji će istovremena nahraniti sve članove i garantirati sitost do pauze ili odmora nekoliko punih sati kasnije? Mi mislimo da nema.
Zato vam donosimo recept za doručak kojemu je priprema vrlo jednostavna i za koji se sastojci mogu nabaviti na svakoj tržnici.
Ono što je najbolje, umjesto kao doručak, zapečeno povrće s jajima možete poslužiti i kao prilog glavnome jelu. Trebat će vam sljedeći sastojci:
Na jednoj žlici ulja pržimo češnjak i gljive pa sklonimo na poseban tanjur. Na drugoj žlici ulja pržimo papriku dok ne postane mekana.
Lim za pečenje namažemo uljem i po njemu rasporedimo nasjeckani krumpir tako da prekrije dno. Posipamo po krumpiru pržene paprike, gljive i luk.
Pećnicu zagrijemo na 190º.
U velikoj posudi izmiješamo jaja, mlijeko, ljuti umak, špinat, sol i papar i prelijemo preko povrća i sve zajedno posipamo sirom.
Pečemo nepokriveno 40-45 minuta.
*ako dodajete meso, što nije obavezno, i njega ćete trebati prethodno pržiti u tavi dok ne poprimi zlaćanu boju
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
ma ko ima vremena ujutro spremati sve to, još i pećnicu ukjlučivati po ovim vrućinama???!!
????
Novi komentar