« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
heh

Zašto su muškarci sve nesigurniji

Doba samouvjerenih frajera koji misle da su bogomdani bez obzira na to kako izgledaju nepovratno je prošlo

Maro, de još jedno pivo!
Maro, de još jedno pivo! (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

izgled

,

poželjan izgled

Muškarci su u novije doba postali nesigurni u svoj izgled jednako kao i žene, zbog sve većeg medijskog i društvenog pritiska na standarde poželjnog izgleda, pokazalo je istraživanje jedne britanske tvrtke.

Naime, zna se da je dvije trećine žena podložno prevelikom pritisku zbog potpuno sumanutih standarda dobrog izgleda nametnutih preko medija, no sada već i trećina muškaraca osjeća potpuno jednak pritisak. 

Metroseksualci, ili kako god ih željeli zvati, moraju stalno razmišljati o izgledu, kako općem tako i građi tijela, a partnerice su im rame za plakanje i podrška u dijetama. Tek će svaki osmi uspjeti skupiti hrabrosti i dečkima na pivu priznati da je krenuo na dijetu pa može piti samo mineralnu.

Što kažu brojke? Čak 58 posto muškaraca ne voli kako im izgleda trbuh, znatno manjih 19 posto brine se za izgled prsa, a ista brojka svako jutro broji vlasi na glavi pred ogledalom u strahu od ćelavljenja. Nedostatak mišića brine 14 posto muškaraca, dok se žene uglavnom opterećuju težinom. 

Stručnjaci tvrde da se ne treba toliko opterećivati izgledom sve dok je zdravlja i indeksa tjelesne mase u okvirima normalnog, jer takvo ponašanje vodi u sve veći stres, koji opet uzrokuje glad, koja tjera na jelo ...

Stoga, chill!

 

03.04.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh