« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana
ZNATE LI?

Zašto su hibridi pouzdani?

Već godinama za redom prema različitim istraživanjima pouzdanosti Prius je najpouzdaniji model među svim segmentima automobila na tržištu

Hibridi idu sjajno
Hibridi idu sjajno (Arhiva)
Više o

hibridni motori

,

pouzdanost

Njemački TÜV već godinama za redom postavlja Priusa kao najpouzdanijeg automobila u prometu, a mi konkretno znamo modele koji su odradili i više od 400.000 km. U čemu je tajna takve pouzdanosti hibrida?

Opće je prihvaćeno - što je više elektronike i pogonski sklop izvedbom kompleksniji, to je prije moguće da će nešto otkazati poslušnost i ostaviti vlasnika vozila na cjedilu. Po tome bi hibridi zaista morali biti nepouzdani, jer dolaze s čak dva pogonska motora, više elektronike od električnog automobila, baterijom i generatorom. Zvuči kao nešto iz SF filmova!

Elektronika je uvijek bila boljka u automobilima i krivac za najčešće kvarove, no danas se koriste računalni softveri koji se nadograđuju kao vaši pametni telefoni ili računala, skidanjem potrebnih zakrpa i njihovim instaliranjem.

Stoga zaboravite na raskopavanje automobila kako bi se došlog do nekog releja! Softveri koji upravljaju radom hibridnog sustava dovedeni su do savršenstva tokom godina razvoja ovih vozila, a samo Toyota ima tradiciju dulju od 17 godina u stvaranju hibrida i njihovog sustava upravljanja.

Sve činjenice pročitajte na portalu Automania.hr

25.12.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh