« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana
STRUJA

VW - pilot projekt prijenosnih stanica za brzo punjenje

Kompanija planira pokrenuti pilot-projekt instaliranja stupića u prvoj polovini iduće godine u Wolfsburgu

Punjenje će biti široko dostupno
Punjenje će biti široko dostupno (Wikipedia)
Više o

električni automobil

,

punjenje

Volkswagen planira ubrzati uspostavu infrastrukture za punjenje električnih vozila u matičnoj Njemačkoj, najavljujući pilot-projekt prijenosnih stanica za brzo punjenje.

Punjenje će u prosjeku trajati sedamnaestak minuta a prijenosni stupići moći će se postaviti na parkirališta ili na nekretnine u vlasništvu kompanije, priopćili su iz Volkswagenovog odjela za dijelove.

Kompanija planira pokrenuti pilot-projekt instaliranja stupića u prvoj polovini iduće godine u Wolfsburgu, gdje se nalazi i njezino sjedište. U 2020. bit će postavljeni i u drugim njemačkim gradovima,

Stupići će imati kapacitet punjenja od 360 kilovat sati i moći će se postavljati neovisno o elektrodistribucijskoj mreži, uz dodatnu mogućnost privremenog skladištenja struje proizvedene iz energije Sunca ili vjetra.

Stupić koji nije priključen na mrežu moći će napuniti do 15 električnih automobila. Kada se razina struje u stupiću spusti ispod 20 posto, baterija će se zamijeniti novom.

U planu je i razvoj aplikacije za pametne telefone koja će služiti za pronalaženje lokacija za punjenje.

To je "odlučujući korak prema efikasnoj mreži punionica", ustvrdio je direktor Volkswagenovog odjela za dijelove Thomas Schmall, podsjećajući da upravo manjak infrastrukture predstavlja glavnu prepreku širenju elektromobilnosti u Njemačkoj.

27.12.2018. 17:03:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh