« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Zašto je jutarnji trening bolja ideja?

Ako imate taj luksuz da možete birati hoćete li vježbati ujutro ili navečer, pomoći ćemo vam da riješite dilemu

Iskoristite jutro za vježbanje
Iskoristite jutro za vježbanje (Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

trening

,

jutro

Trening, vježbanje, tjelovježba... kako god to vi zvali, dobro je za vas, pogotovo ako se tome posvećujete barem nekoliko dana u tjednu. E sad, ako ste već ufurani u priču, sigurno ste čuli za dilemu - vježbati ujutro ili navečer?

Da na početku objasnimo najvažnije - ako je redovito, vrijeme nije važno i svako je vrijeme dobro za malo tjelesne aktivnosti.

No, ako baš možete birati kada ćete to napraviti, definitivno je bolje ujutro, a evo i nekoliko razloga zašto je to tako...

Bolja organizacija dana - kada ujutro odradite trening 'skinuli' ste s leđa jednu obavezu, a da dan još nije ni započeo. Vrijeme koje biste inače proveli u teretani ili na traci za trčanje posvetite svojoj obitelji ili prijateljima. Jačajte odnose koji su vam najvažniji.

Bolje donošenje odluka - "Kada dan započnete radeći na svom zdravlju nastavit ćete u istom tonu čitav dan", kaže trener Zack Dale. To znači da ćete birati zdravije obroke tijekom dana, a i bolje društvo.

Bolji san - ljudi koji treniraju ujutro imaju dulje faze dubokog sna tijekom noći. Točnije, u dubokom snu provedu 75 posto spavanja.  "Kada vježbam rano ujutro puno lakše zaspim navečer. Kada treniram kasno navečer , adrenalin mi skoči i teško mi je zaspati", objašnjava Daley. 

Niži krvni tlak - kod nekih osoba s visokim tlakom pomaže ranojutarnja tjelovježba. Jedna studija pokazala je da su osobe koje su vježbale ujutro nakon treninga imale niži krvni talk za deset posto i takavim se tlak zadržao tijekom cijelog dana. 

Uglavnom - vježbajte!

08.11.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh