« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Orašastim plodovima protiv viška kilograma

Pokazalo se da je zamjena crvenog mesa, prerađenog mesa, prženih krumpirića, slastica ili krumpira s orašastim plodovima povezana sa značajno manjim dobitkom težine dugoročno

Orašasti plodovi donose mnoge koristi za zdravlje
Orašasti plodovi donose mnoge koristi za zdravlje (Arhiva)
Više o

orašasti plodovi

Orašasti plodovi dobri su za zdravlje na više načina, od koristi koje donose krvožilnom sustavu do snaženja pamćenja, što se sve može zahvaliti velikom udjelu nezasićenih masnih kiselina i vlaknima.

No, uz to uvijek idu i podsjetnici da se radi o prilično kaloričnim namirnicama koje bi mogle utjecati na tjelesnu težinu, a izgleda i da mogu - ali prema dolje.

Dvije nove studije koje će uskoro biti predstavljene dale su gotovo jednake rezultate unatoč različitim vrstama orašastih plodova uključenih u istraživanje.

Pokazalo se da je zamjena crvenog mesa, prerađenog mesa, prženih krumpirića, slastica ili krumpira s orašastim plodovima povezana sa značajno manjim dobitkom težine dugoročno.

Uz to, dokazano je da, primjerice, brazilski orašići za razliku od pereca ne uzrokuju značajno povećanje razine šećera u krvi i inzulina.

Istraživači pretpostavljaju da selen može objasniti prednosti brazilskih oraščića. Prethodna istraživanja povezala su ovaj mineral s boljim odgovorima organizma na šećer i inzulin, a brazilski oraščići bogati su selenom.

Sve u svemu, ako se držite savjeta o šaci orašastim plodova dnevno, izgleda da ćete uspješno početi skidati kilograme - a i jesti puno zdravije.

08.11.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh