« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SVIRKA

Xavierbell i Ivan Škrabe sviraju u Sobi

Bend Xavierbell i mladi kantautor večeras vas očekuju u klubu Soba

(Myspace)
Više o

zagreb-info

,

Soba

,

Dubravko Palanović

,

Elvis Stanić

,

Gospić nevrijeme

Prvi svoj nastup Zvonka Obajdin je, pod imenom Xavierbell, održala u zagrebačkom klubu Soba u veljači prošle godine.

Xavierbell više nije samo Zvonka s gitarom nego bend sa još tri čovjeka koji za sada kriju svoj identitet iza drugih imena (Gringo, Svetozar i Dalibor), a sviraju više instrumenata (ponekad i odjednom!). Mala je, ali slatka slučajnost da će prva svirka u novoj postavi biti ponovno u Sobi.

Što očekivati? Izbor pjesama koje bend izvodi pod raznorodnim je utjecajima, od 60s garažnog rocka, do americane, a cijelom repertoaru poseban štih daju osebujni vokali koji se nadopunjavaju u fino izvedenim višeglasjima, i razigrani aranžmani u kojima se članovi benda međusobno izmjenjuju na različitim instrumentima.

Svirku će otvoriti odličan mladi kantautor, folk-trubadur iz Jastrebarskog - Ivan Škrabe.
Uz pratnju gitare i usne harmonike, izvodi svoje autorske pesme. Pritom je uvijek spreman ponuditi obrade crnačkih blues standarda, a nisu mu strani ni hrvatski tradicijski napjevi.

Nakon ovogodišnjeg siječanjskog nastupa u Saxu (u sklopu sezone "Novi zvuk"), u nepuna četiri mjeseca, Škrabe je održao već preko deset nastupa u zagrebačkim klubovima i šire.
Prepoznali su ga i preko granice te je u sklopu mini turneje "Novih Odmetnika", koncentrirao u Beogradu, Čelarevu i Novom Sadu. Ovih dana ušao je direktno u finale HGF-a.

Najbolje, uostalom, da provjerite u živo u: dođite u Sobu, u Magazinsku 7, večeras u 21h ( koncert će početi na vrijeme jer se klub preko tjedna zatvara u 23h).
Ulaz u klub plaća se simboličnih 10 kn.

12.05.2010. 16:52:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh