« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
POSLASTICA

Woodpidgeon u Teatru&TD

Danas Woodpigeon čini 8 stalnih članova i mnogi gostujući prijatelji i glazbenici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Kultura promjene)
Više o

Woodpidgeon

,

Mark Hamilton

Kanadski glazbeni kolektiv Woodpigeon osnovao je Mark Hamilton 2005. godine u Škotskoj. Započeli su kao lokalni bend koji je nastupao samo po ulicama Edinburgha pod imenom "Woodpigeon Divided By Antelope Equals Squirrel", no stvari se mijenjaju nakon Hamiltonovog povratka u Kanadu. Novi početak donio je i novo, kraće ime i nove članove benda, a 2006. godine i prvi album "Songbook".

Odmah nakon izdavanja prvog albuma i popularnost im počinje rasti, redaju se i nastupi s Broken Social Scene, Iron and Wine, Grizzly Bear, Calexico i drugima, a 2008. godine dolazi i prva uspješna europska turneja. Do sada su izdali još 3 albuma, a zvuk benda se između ostalih uspoređuje sa glazbenicima kao što su Sufjan Stevens, Grizzly Bear, Camera Obscura, Simon & Garfunkel, Belle & Sebastian i drugi. Danas Woodpigeon čini 8 stalnih članova i mnogi gostujući prijatelji i glazbenici, ali na prvom zagrebačkom nastupu predstavit će nam ih samostalno osnivač, gitarist i vokal Mark Hamilton.

WOODPIGEON (Kanada) - www.myspace.com/woodpigeon

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u Dirty Old Shop-u i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 45kn.

05.03.2011. 00:07:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh