« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Vitka linija bez stresa

Što jesti kako bi se oslobodili stresa, poslovnog, privatnog ili zbog dijeta, a istovremeno skinuli višak kilograma

Čudesne maline daju energiju, a ne debljaju
Čudesne maline daju energiju, a ne debljaju (Shutterstock)
Više o

hrana

,

stres

,

avokado

,

zobena kaša

,

maline

,

čokoladno mlijeko

,

hrana protiv stresa

,

antistres namirnice

Stres nas uništava psihički i fizički, a kad nas počne najjače drmati, obično posegnemo za nekom brzom hranom kako bi ga se riješili. Nutricionisti tvrde da je moguće smanjiti stres pažljivim izborom namirnica koje imaju antistresno djelovanje.

Na prvom je mjestu avokado, prepun vitamina B koji dokazano smanjuje razine stresa, a vlakna i mononezasićene masti dat će vam dugotrajan osjećaj sitosti, čak i do pet sati. Možete ga samo narezati i poslužiti sa sokom od limuna, napraviti guacamole ili salatu s rajčicom.

>> Avokadom do vitke linije >>

Čokoladno mlijeko ili kakao omiljen je napitak iz djetinstva koji je prepun kalija, koji će spriječiti grčeve u mišićima što je jedan od prvih znakova snažnog stresa. Kupite gotovo s manjim udjelom masti i šećera ili jednostavno skuhajte kakao kako vam je to radila baka. 

>> Kakaom do boljeg pamćenja >>

Maline su prava superhrana, prepune vitamina C i antioksidansa, sjajne kad trebate brz izvor zdrave energije koja ne deblja. Stavite šaku malina u jogurt za međuobrok i bit ćete kao novi sve do ručka. 

>> Dr. Oz kaže - mršavite s ketonima maline >>

Kad god vas uhvati luđačka želja za hranom, preporučujemo zobenu kašu. Zasitit će vas prilično brzo i smanjiti stres jer pomaže pri proizvodnji serotonina, jednog od hormona sreće. Dodajte zobene pahuljice u jogurt, ubacite par mljevenih badema i uživajte!

>> Odlični i zdravi recepti sa zobenim pahuljicama >>

21.07.2014. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh