Znanost nema sljedeće stranice
SUNCE PRIJETI

Solarne eksplozije sve jače, opasnost za elektroniku i telekomunikacije

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Solarne bi oluje u sljedećih nekoliko dana mogle utjecati na satelitsku komunikaciju i električnu opremu na Zemlji, tvrde odgovorni u američkoj nacionalnoj Agenciji za oceane i atmosferu.… više »

SRETAN PUT!

NASA lansirala sondu Juno na petogodišnje putovanje

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Kako bi otkrili tajnu nastanka najvećeg planeta u našem sustavu, NASA je danas prema Jupiteru lansirala sondu Juno, piše Hina. Raketa Atlas duga 60 metara koja nosi Juno… više »

RED PLANET

Pronađena tekuća voda na Marsu?

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Američki znanstvenici možda su po prvi put pronašli dokaz o postojanju vode u tekućem stanju na tlu Marsa, priopćila je u četvrtak NASA. Istraživanja do sada nisu uspjela pronaći… više »

CRVENI PLANET

Ljudi ipak nikad neće moći živjeti na Marsu

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Znanstvenici već desetljećima nagađaju kako je Mars nekoć bio sličan Zemlji i da je njegovom površinom tekla voda, što se može zaključiti po golemim kanjonima, prema kojima je… više »

PREGAZILI IH MODERNI LJUDI

Riješena tajna neandertalaca

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Neandertalci si vladali 300.000 godina i onda su samo nestali. To je bio misterij koji je mučio znanstvenike dulje vrijeme. No, čini se kako je konačno otkriveno što se dogodilo.… više »

VREMENSKI STROJ

Znanstvenici zaključili kako je putovanje kroz vrijeme ipak nemoguće

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Iako znanstvenici ni do sada nisu davali prevelike šanse da ćemo ikada otkriti kako putovati kroz vrijeme, nedavno otkriće maksimalne brzine fotona (čestica svjetlosti) stalo je na… više »

SVEMIR

Sonda Dawn ušla u orbitu Veste

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Robotska sonda NASA-e nakon četiri godine putovanja ušla je u orbitu asteroida Veste kako bi počela proučavanje drugog najvećeg objekta u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera,… više »

135. MISIJA

Posljednji let Atlantisa u svemir prolazi bez problema

objavljeno prije 9 godina

NASA je danas javila kako je posljednji let u svemir space shuttlea Atlantis prošao bez ikakvih poteškoća te je je uspješno priključen na Međunarodnu svemirsku postaju… više »

skrolaj na vrh