« Znanost
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
OPA!

Ruski meteorit bio je težak 10 tisuća tona!

NASA je analizom ultrazvučnih podataka procijenila težinu meteorita koja je tisuću puta veća od inicijalne ruske procjene

Udar je mogao biti fatalan
Udar je mogao biti fatalan (Screenshot YouTube)
Više o

NASA

,

Čeljabinsk tvornica

,

meteorit

,

težina

,

eksplozija meteora

,

ruski meteor

Meteorit koji je eksplodirao nad Čeljabinskom prošlog petka bio je težak oko 10 tisuća tona, čak tisuću puta više nego što su procijenili ruski stručnjaci. 

NASA je analizirala ultrazvučne podatke iz stanica diljem svijeta te je došla do svog izračuna koji je, zapravo, prilično zastrašujuć. Stravičan udar koji je mogao potpuno razoriti Čeljabinsk i ne tako bližu okolicu ipak se nije dogodio, jer je meteorit eksplodirao u zraku.

Čak i ako potpuno odbacimo mogućnost koju sugeriraju video snimke, da su izvanzemaljci razbili meteorit prije pada i tako spriječili katastrofu, ostaje pitanje kad će ovakav bolid ponovno ući u Zemljinu atmosferu ...

Odgovor je užasavajući - moguće je da jedan takav upravo ulazi. Naime, objekti manji od 100 metara vrlo se teško primjećuju do zadnjeg trenutka prije ulaska u atmosferu, tako da, prema priznanju znanstvenika, nemamo pojma kad će nas tako nešto pogoditi.

20.02.2013. 19:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh