Zdravlje
prevencija

Mitovi i istine o raku dojke

objavljeno prije 15 godina

1. Rak dojke pogađa samo ženeIako je broj žena koje se moraju suočiti s opakom bolešću znatno veći, rak se može pojaviti i kod muškaraca. Redoviti pregledi najbolji su oblik… više »

ZDRAVA PROMJENA

U zagrebačkim školama umjesto cole - mlijeko

objavljeno prije 15 godina

Volim čokolino i čokoladne pahuljice u mlijeku, ja kinderladu, a ja čokoladno mlijeko - odgovori su to koje smo dobili od osnovnoškolske djece na pitanje vole li piti čisto mlijeko.… više »

BIT ĆE BOLJE

Biometeorološka prognoza 24. do 27. listopada

objavljeno prije 15 godina

U subotu, 24. listopada u prvom dijelu dana biometeorološke prilike će još biti razmjerno nepovoljne, što bi meteoropatima i kroničnim bolesnicima moglo donijeti umjerene… više »

Slobodno usporite

Preveliki stres može uzrokovati neplodnost muškarca

objavljeno prije 15 godina

Posljedice mogu biti negativne po zdravlje dječaka dok su još u maternici, čime se otežavaju mogućnosti da jednog dana postanu očevi.  Kombinacija stresa i kemikalija pronađenih u… više »

URBANI PROBLEMI

Zagađeni zrak uzrokuje senilnost

objavljeno prije 15 godina

Njemačka studija provedena na ženama koje su najmanje 20 godina živjele na istoj lokaciji pokazala je kako one koje obitavaju kraj prometnih cesta češće pokazuju simptome blage… više »

sitne čestice

Nanotehnologija je opasna

objavljeno prije 15 godina

Nanotehnologija se koristi u proizvodnji odjeće, kozmetičkih preparata i boja, a trend njene uporabe širi se gotovo svakodnevno. Iako čestice koje nisu veće od milijuntog dijela… više »

imunizacija

Ostvarena rekordna stopa cijepljenja djece u svijetu

objavljeno prije 15 godina

Tijekom 2008. godine u svijetu je cijepljeno rekordnih 106 milijuna djece, više nego ikada prije, no i dalje gotovo svako peto novorođenče nije u cijelosti zaštićeno od bolesti… više »

fifanje pafca

Dude kod djece mogu izazvati smetnje u govoru

objavljeno prije 15 godina

Bebe i mala djeca koja koriste dudu tri su puta više izloženi riziku od nastanka poremećaja u govoru, zaključak je jednog istraživanja. Znanstvenici su kod djece koja su minimalno tri… više »

preforsirali se

Tri osobe umrle tijekom maratona u Detroitu

objavljeno prije 15 godina

Tri osobe umrle su tijekom maratonske utrke u Detroitu, objavili su američki organizatori u ponedjeljak. Tri smrti, koje međusobno nisu povezane, dogodile su se u razmaku od 16 minuta, nakon… više »

zeleni spas

Za bolje zdravlje jedite alge

objavljeno prije 15 godina

Chlorella je jednostanična zelena mikroalga koja raste u vodama Azije i Australije, a sadrži mnogo vitamina i minerala. Zbog velikog broja enzima olakšava probavu i pomaže probavnom… više »

ne nasjedajte

Magnetne narukvice uopće ne pomažu kod artritisa

objavljeno prije 15 godina

Bakrene i magnetne narukvice koji milijuni ljudi diljem svijeta koriste za ublažavanje artritisa su potpuno beskorisne, tvrde znanstvenici. Prva studija fokusirana upravo na dokazivanje (ili… više »

nakon 60.

Umirovljenje je loše za vaše zdravlje

objavljeno prije 15 godina

Sveučilište u Marylandu provelo je istraživanje koje je pokazalo da umirovljenici koji i dalje rade manje pate od kroničnih bolesti i općenito bolje žive, prenosi BBC. Ispitivanje je… više »

podvala

Lijekovi bez recepta uglavnom su nedjelotvorni

objavljeno prije 15 godina

Ako je suditi po novim rezultatima istraživanja, odlazak u ljekarnu i kupnja lijeka bez recepta uslijed bezazlene prehlade u većini slučajeva predstavlja gubitak vremena i novaca. U Njemačkoj… više »

Prirodna medicina

Šećerom do brže sanacije ozljeda

objavljeno prije 15 godina

43-godišnji Moses Murandu, rodom iz Zimbabwea zapanjio je kolege liječnike kada je uz pomoć granuliranog šećera pospješio oporavak i zacjeljenje rana. Na opće… više »

dokazano

Rak s majke prelazi na nerođenu bebu

objavljeno prije 15 godina

Trudnice mogu prenijeti rak na svoje nerođene bebe, dokazali su Britanski znanstvenici. Iako su takvi slučajevi iznimno rijetki i često se kose s dosadašnjim saznanjima, postoji jedan… više »

skrolaj na vrh