Zdravlje
Hrana igra ulogu

Fast food može dovesti do depresije

objavljeno prije 15 godina

Istraživači tvrde kako je ova studija prva koja istražuje vezu između prehrane i mentalnog zdravlja. Dr. Eric Brunner, jedan od istraživača sa Sveučilišta u Londonu objašnjava:… više »

Praktični savjeti

Što učiniti kada bol u leđima postane neizdrživa?

objavljeno prije 15 godina

Obično se radi o pokretu kojeg ste napravili milijun puta, a vjerojatno ćete ga raditi i dalje. Istegnuće se može dogoditi prilikom naginjanja naprijed ili nazad, rotiranja ili naginjanja u… više »

ŠTO KRUŽI SVIJETOM

'Tajna' povijest svinjske gripe

objavljeno prije 15 godina

'Svinjska gripa' pojavila se prije šest mjeseci kao globalna zdravstvena prijetnja. Činilo se kao da je došla niotkuda, ali njeni izvori sežu u povijest više od jednog… više »

SNENO PIJANSTVO

Previše sna loše je kao i premalo

objavljeno prije 15 godina

Mnogima je poznat osjećaj omamljenosti nakon 10 ili 12 sati provedenih u krevetu. Osjećaj umora gori nego prije odlaska na spavanje koji često traje cijeli dan. Liječnici godinama upozoravaju… više »

ništa drastično

Kako najlakše izgubiti 10 kg u godinu dana

objavljeno prije 15 godina

Stručnjaci u časopisu The Nutritionist savjetuju kako možete lako izgubiti suvišne kilograme. Ako u svoj jelovnik uvedete samo jedan od sljedećih savjeta, uštedjet ćete 200… više »

zdravlje za sve

Uniqa probudila svijest Zagrepčana o zdravlju

objavljeno prije 15 godina

Zagrepčani su prošli tjedan mogli besplatno testirati svoje zdravlje u sklopu akcije Uniqa osiguranja  „Probudite svijest o zdravlju". Odaziv građana bio je odličan, a Uniqa… više »

novo otkriće

Dijabetes kod ljudi s Alzheimerom čuva pamćenje

objavljeno prije 15 godina

Ljudima koji istovremeno boluju od Alzheimerove bolesti i dijabetesa sposobnost pamćenja se pogoršava sporije nego ljudima koji boluju samo od Alzheimera. Pokazala je to francuska… više »

srčite slobodno

Kava ipak nije štetna za srce?

objavljeno prije 15 godina

Nova saznanja u suprotnosti su s uvriježenim mišljenjem da je kava štetna za srce. Znanstvenici su u Švedskoj proveli istraživanje među 37,000 muškaraca srednjih… više »

recharge

Nakon kemoterapije uzmite sladoled

objavljeno prije 15 godina

Na Novome Zelandu počelo je kliničko ispitivanje sladoleda koji bi trebao pomoći u suzbijanju neugodnih pratećih pojava kemoterapije kod pacijenata oboljelih od raka. Razvijen u suradnji… više »

ISTRAŽIVANJE

Šefovanje ima ozbiljne psihofizičke posljedice

objavljeno prije 15 godina

Biti šef znači viši status, više novca, izazova, i veću autonomiju, ali također uzima svoj danak fizičkom i mentalnom zdravlju, upozorili su u srijedu kanadski liječnici.… više »

nema razlike

Jedna cigareta na dan već je previše

objavljeno prije 15 godina

Samo jedna cigareta na dan može imati negativan utjecaj na zdravlje adolescenata i mladih. Studija koju je proveo McGill University Health Center iz Kanade pokazala je da konzumiranje jedne… više »

ukusan lijek

Sastojak curryja liječi rak

objavljeno prije 15 godina

Novo otkriće britanskih znanstvenika obradovat će ljubitelje indijske hrane. Naime, kurkumin koji se nalazi u začinu turmeriku koji je sastavni dio curryja može uništiti stranice raka.… više »

Gen p16

Glodavcima protiv raka

objavljeno prije 15 godina

To otkriće jednog bi dana moglo pomoći u borbi protiv raka kod ljudi. Naime, golokrtičasti štakor živi 30-tak godina, što je dovoljno vremena da se neke stanice razviju u… više »

kad nema sunca

Vitamin D dobar je za bol u leđima

objavljeno prije 15 godina

Bolovi u leđima, naročito u zimsko vrijeme, znači samo jedno - nedostatak vitamina D. Tijelo stvara ovaj vitamin pomoću sunčevih ultra-ljubičastih zraka, ali u vrijeme zime i u najsunčanijim… više »

grgljanje je ključ...

Spriječite svinjsku gripu - odlični savjeti

objavljeno prije 15 godina

Savjeti dr. Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1. Koje god mjere opreza poduzmete, vrlo ćete… više »

skrolaj na vrh