Putovanja
KAMO ZA VALENTINOVO?

Dubrovnik kao idealno mjesto za romantični bijeg

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

U članku u kojemu navodi preporuke za odmor na Valentinovo, uz Rim i Monsummano u Toscani, list kao jedino odredište izvan Italije preporučuje Dubrovnik predstavljajući ga kao novi… više »

REKORD LUFTHANSE

Avion od Münchena do Havaja letio 14 sati i 48 minuta bez stajanja

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Airbus A340-600 u vlasništvu Lufthanse izdržao je direktan let od Münchena do Havaja. Njemačka aviokompanija tako je dobila najduži let u svojoj povijesti koji je trajao 14 sati i… više »

TURISTIČKI BISERI

Na heliskijanje u Uzbekistan, planinare zove Pakistan

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Turistički stručnjaci počeli su borbu za svakog turista, a na turističku mapu svijeta pokušavaju se ucrtati temlje koje izravno ne povezujemo s odmorom, prenosi Hina. Uzbekistan… više »

THE OLD MANSE

Loch Ness ima najbolji pansion na svijetu

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Rezultat je to prema godišnjoj ocjeni TripAdvisora, najveće svjetske internetske stranice za turistička putovanja, prenosi Hina. Kreveti s baldahinima, teške zavjese, bogato… više »

GRAD UMJETNOSTI

Finski grad Turku kulturna prijestolnica Europe 2011.

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Srednjovjekovni finski grad Turku u subotu će službeno postati  ovogodišnja europska prijestolnica kulture, prenosi Hina. Turku, utemeljen 1229., negdašnja finska… više »

SIGURNOST PRIJE SVEGA

Kako se zaštititi od provala prije odlaska na skijanje

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Policijska uprava zagrebačka (PUZ), u povodu sezone zimovanja i odlaska građana na skijanje, poziva građane na pojačan oprez i mjere koje mogu napraviti u prevenciji provala u svoje domove, s… više »

FUTURISTIČKI HOTEL

Gradi se moderna Noina Arka

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Svi bi željeli spasiti svijet, ali se na djelima uspijevaju dokazati samo rijetki. Ruski arhitekti okupljeni oko ureda Remistudio žele se sa svojim novim projektom svrstati u skupinu heroja.… više »

PRIPREMA PRIJE SVEGA

Blagdanska putovanja - planirajte najgore, nadajte se najboljem

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Božić je pred vratima kao i Nova godina a svi mi dobro znamo koliko putovanja u ovo vrijeme mogu biti naporna, frustrirajuća i da nam se tijekom spomenutih blagdana strpljenje stavlja na… više »

LUDE IDEJE

Kako će izgledati putovanja 2093. godine?

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Plutajući otoci, hoteli u XXL veličini i leteći tanjuri - brojni projekti u koje se već danas ulažu milijuni daju nam zanimljiv pogled na budućnost turizma. Među aviokompanijama se po… više »

SAN O BOLJIM VREMENIMA

Drugo lice Afganistana - raj za skijaše i netaknuta priroda

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Piste su prekrivene svježim snijegom, a sunčan dan otkriva svu snagu i ljepotu okolnih planina. Međutim, raj za skijaše nalazi se u središtu ratne zone, u Afganistanu o kojem… više »

LONELY PLANET:

Top putovanja - gradovi koji će obilježiti 2011.

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Poznati turistički vodič Lonely Planet složio je popis turističkih destinacija na koje posebno treba obratiti pozornost 2011. godine. Na popisu se nalaze već popularni stari znanci poput New… više »

BIG APPLE

Central Park - zelena oaza u smogu New Yorka

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

S 8,4 milijuna stanovnika i gustoćom naseljenosti od 10.500 ljudi po metru kvadratnom, New York je doista metropola koja nikad ne spava. Ulicama Manhattana svakodnevno vozi oko 12.000 taksija… više »

LOŠA REKLAMA

Hotel u Las Vegasu spržio vlastite goste

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Turisti u Las Vegasu moraju se nositi s visokim temperaturama pa osvježenje traže u kockarnicama ili bazenima luksuznih hotela. Potonje može završiti s teškim opeklinama kao… više »

SEX SELLS

Diskriminacija - hotel zapošljava samo plavuše

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Na Maldivima se otvara hotel u kojem će raditi isključivo plavuše, bilo na recepciji ili u restoranu, piše BBC. Na "plavo" osoblje odlučili su se vlasnici litvanske kompanije… više »

PRAVA ATRAKCIJA

Tajanstveni i uzbudljivi labirinti

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Labirinti su tajanstveni i uzbudljivi. Puni pravih i pogrešnih putova. Privlače pozornost gdje god bili te su neizostavni u uređenju raskošnih vrtova vila i dvoraca. Pogledajte… više »

skrolaj na vrh