Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Kako se riješiti pivskog trbuha... ali ne i pive ;)

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Iako je pivski trbuščić najčešće korišten izraz, mogu ga dobiti i oni koji ne piju alkohol. Masno tkivo na trbuhu uglavnom se svodi na opće izbore načina života kao… više »

SAVJETI

Zašto je brokula superhrana?

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Brokula pokazuje potencijal u prevenciji i liječenju krvnih ugrušaka, značajnog faktora kod moždanih udara, koji su drugi vodeći uzrok smrti u svijetu. Tim sa Sveučilišta u… više »

SAVJETI

Junk food definitivno nije dobra za vas

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Nezdrava hrana nije napravljena samo da bude ukusna, već i da stvara ovisnost. I to toliko da neki stručnjaci neutaživu žudnju za junk foodom nazivaju mentalnom bolešću, piše… više »

SAVJETI

Ujutro možete izgledati lijepo... ali i ne ;)

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

Rezultati istraživanja provedenog u Francuskoj pokazali su da su osobe, koje su doručkovale obrok bogat rafiniranim ugljikohidratima, ocijenjene kao manje privlačne… više »

SAVJETI

Zdravo srce - miran život

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Da bude jednostavnije i shvatljivije - prava kombinacija vježbi u vašoj rutini može učiniti čuda za zdravlje vašeg srca. Sve je u vježbanju s pravom ravnotežom. Jessica… više »

SAVJETI

Tjestenine koje možete jesti uvijek

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Ugljikohidrati koji se nalaze u tjestenini uzrokuju skok glukoze, zbog čega bi se dijabetičari trebali kloniti. Ipak, postoje opcije i za tu skupinu ljudi. Na TikToku ih je pobrojala… više »

SAVJETI

5 namirnica za fit prehranu

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

Michael Mosley popularizirao je povremeni post i razvio dijetu Fast 800 koja kombinira povremeni post i mediteransku prehranu. Sada je podijelio pet skupina namirnica koje bi trebali… više »

SAVJETI

Antioksidansi na tanjuru

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Antioksidansi su esencijalni spojevi koji pomažu neutralizirati slobodne radikale u tijelu. Ti spojevi štite stanice od oštećenja i smanjuju rizik od kroničnih bolesti, a u… više »

SAVJETI

Najbolji doručak za zdrave razine kolesterola

objavljeno prije 18 dana i 3 sata

VISOK kolesterol uglavnom je uzrokovan jedenjem masne hrane, nedovoljnom tjelovježbom, prekomjernom težinom, pušenjem i pijenjem alkohola. Iako u početku stanje ne mora biti opasno, s… više »

SAVJETI

Dodatak prehrani nakon 60-e poboljšava kognitivne funkcije

objavljeno prije 19 dana

Jednostavan dodatak prehrani mogao biti koristan u sprječavanju pojave demencije. Znanstvenici su potvrdili da je poboljšao funkciju kod ljudi starijih od 60 godina ako se uzimao… više »

LAVANDA

Drevni eliksir za dušu i tijelo

objavljeno prije 20 dana

Lavanda je izvrsna upravo u borbi protiv uboda insekata, a liječi i opekline te ima iznimno umirujući i relaksirajući utjecaj ne samo na tijelo, već i na opuštanje uma i razbistravanje… više »

SAVJETI

3 najgora doručka na svijetu

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Doručak je najvažniji obrok u danu, stoga je važno odmah na početku dana jesti dobru hranu. Dijetetičarka Krutika Nanavati otkrila je koje bi se namirnice trebalo izbjegavati tijekom doručka.… više »

SAVJETI

Kako biti otporan na stres?

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

Bilo da se radi o poslu, školskim, fakultetskim obavezama ili obiteljskom životu, svi se moramo nositi s pritiscima i sukobima, ukratko - sa stresom. Jason Shen je stručnjak za… više »

EH, DA...

Par ranih znakova demencije

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Alzheimerova bolest može se sporo razvijati, a njezini znakovi često se mogu previdjeti dok ne dođu u kasniju fazu. Alzheimer's Research UK naveo je da će, ako se u smislu liječenja i… više »

SAVJETI

Tri vrsti hrane koje ubrzavaju starenje

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Starenje je prirodan dio života kojeg nitko ne može izbjeći. Dobro postavljene životne navike u ranijoj dobi mogu pomoći da u starijoj dobi budemo zdraviji, a te navike uključuju bavljenje… više »

skrolaj na vrh