Metro World News nema prethodne stranice
BUDUĆNOST IZA UGLA

Putovanja u 2031.: Automobili koji sami voze, alge kao gorivo te mala šansa za teleportaciju

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Stalne rasprave na temu jesmo li dostigli budućnost i što nas čeka u godinama koje slijede potakle su nas na razgovor s Patrickom Tuckerom, zamjenikom glavnog urednika magazina The… više »

NEJEDNAKOST VRSTA

Ružne životinje prije će izumrijeti nego male i slatke

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Slatka simpatična životinja ima veće šanse da bude spašena od izumiranja nego što je slučaj kod zastrašujućih i ljigavih, tvrdi istraživanje koje su proveli… više »

HVALA TI HARRY

Igra prijestolja - šmokljani vladaju

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

U samo jednom generacijskom vremenskom okviru jedna od najviše ocrnjivanih kulturoloških institucija podigla se na vrh hijerarhije popularnosti izravno promijenivši tijek… više »

ŽIVOT JEDNE PRINCEZE

Lady Di - da je živa, danas bi napunila 50 godina

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Bila bi vrlo zauzeta Facebookom i Twitterom, predana u svojim humanitarnim nakanama, preudana i živjela bi u New Yorku: takvom Lady Di u, daje živa, u 50. godini zamišljaju kraljevski… više »

GANGSTER

Colt .38 Ala Caponea prodan za 110.000 dolara

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Poznata aukcijska kuća Christie's objavila je kako je u srijedu na aukciji za 110.00 američkih dolara prodan pištolj koji je pripadao slavnom gangsteru Al Caponeu. Kako stoji u… više »

INTERNETSKA SENZACIJA

Iron Man na kineski način

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Standardan dan u bilo kojem uredu može biti poprilično dosadan, ali kad otkrijete da je vaš najbliži kolega 'superjunak', to vas može ili oraspoložiti ili preplašiti. Zaposlenik… više »

SKANDAL

Kako spasiti FIFA-u: PR vodič Maxa Clifforda

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

U trenutcima kada je potrebno ublažiti loš publicitet, za to vjerojatno ne postoji bolja osoba od Maxa Clifforda. Ovaj 68-godišnji Britanac je najpoznatiji PR konzultant na… više »

LIKVIDACIJA KROZ ŠALU

Smrt Osame bin Ladena - inspiracija za viceve američkim komičarima

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Smrt Osame bin Ladena je posljednja četiri dana prava inspiracija u smislu komičarskog materijala među američkim televizijskim zvijezdama, fanaticima s društvenih mreža i… više »

SEREBRYANNY BOR

Zimske radosti na ruski način - kupanje u ledenoj vodi jača duh i tijelo

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Zima je, a to je za većinu nas vrijeme da se utoplimo i ogrnemo debelom odjećom kako bismo se zaštitili od hladnoće. No to ne vrijedi za nekolicinu neustrašivih Rusa koji oblače… više »

'ČIŠĆENJE' U TIJEKU

Ratno stanje u Riu: Obitelji pomažu u hvatanju djece dilera

objavljeno prije 14 godina

Brazilska policija i vojne snage preuzele su kontrolu nad utvrdom trgovaca drogom u Rio de Janeiru - ali ne bez pomoći lokalnog stanovništva. Oko 2.600 pripadnika policijskih… više »

CRNE PROGNOZE

Čokolada postaje luksuz - kako je spasiti od toga?

objavljeno prije 14 godina

Uznemirujuća vijest proširila se internetom poput vatrene stihije: čokolada bi unutar 20 godina mogla postati rijeka i skupocjena poput kavijara. Ljubitelji slatkog i javnost općenito… više »

LOS 33

Što danas rade 33 spašena čileanska rudara

objavljeno prije 14 godina

Danas, 15. studenog, točno su prošla 33 dana od spektakularne akcije spašavanja 33 čileanska rudara iz rudnika San Jose. Oni su tehnički na bolovanju i sasvim normalno primaju… više »

ZVIJEZDA MEĐU ČAROBNJACIMA

Ekskluzivni intervju: Daniel Radcliffe o slavi i Harryju Potteru

objavljeno prije 14 godina

Daniel Radcliffe govori za Metro o tome kako je biti svjetska ikona i koliko je teško ostati prizemljenim. Je li bilo teško ostajati prizemljenim dok su oko tebe gomile… više »

ZATVOR ILI SMRT

Biti pisac je opasnije nego ikada

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Prošle godine ubijeno je 40 pisaca, ali niti jedna zemlja po tom pitanju nije opasnija od Meksika, javlja PEN International. Liu Xiaobo neće moći primiti ovogodišnju Nobelovu… više »

U ŠVEDSKOM DUHU

Znate li kako Ikeini proizvodi dobivaju imena?

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Iako već dugi niz godina zbunjuju velik broj ne-Šveđana i predstavljaju predmet brojnih internetskih šala, Ikeini šefovi tvrde da neobični nazivi njihovih proizvoda imaju… više »

skrolaj na vrh