Metro World News
BRZI INTERVJU

Stručnjak za terorizam Gary LaFee govori o potencijalnim prijetnjama

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Gary LaFee (na fotografiji dolje) direktor je START konzorcija (Study of Terrorism and Response to Terrorism) pri Sveučilištu Maryland. U brzom i kratkom intervjuu odgovarao je na… više »

FACEBOOK EFFECT

Ekskluzivno: Istine i laži o Facebooku

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

David Kirkpatrick (na fotografiji dolje desno), autor knjige  „The Facebook Effect", tvrdi da novi film o mreži svih mreža netočno prikazuje motive za stvaranje te stranice. Olle… više »

SVIJET FBI-A

Forenzika - put od lubanje do ljudskog bića

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Televizijski programi kao što je CSI (Miami, New York, itd.) učinili su forenzičare - štrebere koji analiziraju tijela i dokaze - vrlo seksi likovima. Danas su stvarne istrage… više »

PRIČE O USPJEHU

Nemojte žaliti Rome, cijenite ih

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Livia Jaroka (na fotografiji ispod, lijevo) radi u Europskom parlamentu (EP) u komisiji za građanske slobode. Ona je dopredsjednica komisije EP-a za prava žena. U biti, Jaroka je jedna od… više »

KNJIGA BOLJA OD TABLETA

Biblioterapija - liječnje prozom umjesto Prozacom

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Biblioterapija je idealna alternativa Prozacu i psihoterapeutima. Uvlačenje pod tuđu kožu i ulazak u tuđe cipele mogu vam pomoći da izdržite grubu svakodnevnicu. A ujedno je i puno jeftinije… više »

KRALJICA BURLESKE

Ekskluzivni intervju: Dita Von Teese savjetuje žene kako biti seksi

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Većina zvijezda uživa u tome što su seksi. Ali Dita Von Teese želi da se sve žene tako osjećaju. Kraljica burleske je izgradila sjajnu karijeru pretvorivši od striptiza… više »

LUDNICA!

Ekskluzivni intervju s urednikom Guinnessove knjige rekorda

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Guinnessova knjiga rekorda već 56 godina bilježi najimpresivnija, začuđujuća i povremeno nevjerojatno glupa postignuća čovječanstva. I dok se izdanje za 2011. godinu objavljuje diljem… više »

SUROVA REALNOST

Djeca u Nigeriji proživljavaju neviđenu torturu zbog optužbi za crnu magiju

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Djeca u Nigeriji trpe nevjerojatna zlostavljanja, sakaćenja i ubijanja od strane vjerskih vođa koji ih optužuju i na kraju osude da su vještice i vračevi. Vjerovali ili ne, pastori… više »

PODZEMNI ZATVOR

Astronaut savjetuje Čileance kako preživjeti i ostati normalan u rudniku

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Spasioci koju pokušavaju osloboditi 33 čileanska rudara zatrpana u rudniku u San Joseu u pomoć su pozvali i stručnjake iz NASA-e. Rudari su pod zemljom već 20 dana i usprkos sveopćem… više »

LEGENDA NE UMIRE

Ekskuzivni intervju s Ritom Marley: "Bob živi kroz nas"

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Ove bi godine velikan reggaea Bob marley proslavio svoj 65. rođendan i službeno ušao u treću dob. Usprkos njegovoj smrti od raka prije 30 godina legenda oi Marleyju i dalje živi - kao… više »

DUBINA LIKA

Ekskluzivni intervju: John Malkovich u ulozi serijskog ubojice

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Glumac John Malkovich je u Sankt Petersburgu gdje sudjeluje u eksperimentalnoj kazališnoj predstavi „Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer" (hrv. Paklena komedija:… više »

POTRESNA STVARNOST

Haiti - šest mjeseci nakon potresa kao da nema pomaka

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Stvari se mijenjaju - nagore! Kerbi, voditelj klinike Médecins du Monde u okrugu Miron na Haitiju nema dlake na jeziku: „U ovoj klinici ljudi mogu bespaltno dobiti lijekove. Ali… više »

AGAPE

Djeca iz južnoafričkog sirotišta pjesmom grade budućnost

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Kad je Lucia Nzunkulu imala tri godine postala je naporna vlastitoj majci koja ju je napustila i ostavila u očevoj kući. Ali ni otac je nije želio. I to je najbolja stvar koja se ikad… više »

BUSHMEAT

Dimljeno meso majmuna - nova delikatesa u svijetu šverca

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

'Bushmeat', odnosno meso kopnenih životinja iz vlažnih područja Južne Amerike, Afrike i Azije (izvorno se ovaj kalk, odnosno prevedenica francuskog viande de brousse odnosio na sam čin lova… više »

NAKON 25 GODINA

Kitolov dobiva zeleno svjetlo?

objavljeno prije 14 godina

Ovoga tjedna se u Agadiru u Maroku vode pregovori koji će odrediti budućnost kitolova. Po prvi put u 25 godina komercijalni kitolov bi mogao dobiti zeleno svjetlo. Sve ovisi o tome kako će… više »

skrolaj na vrh