Lifestyle GASTRO
MLJAC!

Ideje za brz, ali zdrav ručak

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Malo je vjerojatno da itko od vas stigne normalno ručati na poslu što znači da ćete prigristi baš sve što vam dođe pod ruku. S druge strane, vrlo je vjerojatno da će to… više »

ZNALCI

8 kuhinjskih tajni koje nećete pročitati niti u jednoj kuharici

objavljeno prije 10 godina

U doba brzog ritma i načina života kojim caruju fast food i unaprijed pripremljena hrana, mnogi se ljudi, potaknuti voljom za zdravijim životom, ali i ekonomskom krizom, okreću kuhanju kod… više »

KUĆNA PIĆA

Ljetni napitci za brzo osvježenje

objavljeno prije 10 godina

Vrućine su lagano nastupile, ali umjesto klimatizacijskih uređaja, rashladiti se možete pomoću posebnih ljetnih napitaka koje svatko može pripremiti kod kuće. Ne nasjedajte na reklame u… više »

MLJAC

Zašto je krumpir genijalna hrana

objavljeno prije 10 godina

Krumpir neki svrstavaju u superhranu, štoviše, unatoč tome što ga ne vole u medijima, no ako poslušamo nutricioniste, brzo ćemo promijeniti mišljenje jer… više »

SUPERHRANA

Jogurt je čudesno korisna namirnica

objavljeno prije 10 godina

Jogurt je, zapravo, superhrana jer blagotvorni učinci ovog napitka za zdravlje su višestruki. Primjerice, jogurt s malim udjelom masnoća u kombinaciji sa svježim voćem i integralnim… više »

PRIRODNO

Sjajni matični sokovi od aronije s dodacima

objavljeno prije 10 godina

Aronia Original (sokovi, namazi, dodaci prehrani) proširila je svoju ponudu te od sada, uz klasični 100% matični Aronia Original sok, nudi i četiri izrazito snažne i zdrave… više »

MLJAC

Što bi trebali jesti za doručak

objavljeno prije 10 godina

Doručak je, to već i vrapci na granama znaju, najvažniji obrok u danu, no to ujedno znači i da ga treba pažljivo izbalansirati kako bi se na stolu našli svi važni nutrijenti koji će… više »

PLAVA RIBA

Najbolji recepti za srdele

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Srdela je delicija koje se sigurno svi sjećamo još od malih nogu, a ako su nam je pripremali svježu, ostala nam je u dobrom sjećanju. Uz to, omega-3 masnoće u srdeli toliko su… više »

BLJAK!

Prerađena hrana koju treba obavezno izbjegavati

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Prerađena ili procesirana hrana, pogotovo ona koja spada u kategoriju visokoprocesirane spada u najnezdraviju moguću hranu dostupnu u trgovinama, no nerijetko se dobro prodaje zbog svoje… više »

SAVJETI

Ugljikohidrati koje ne treba izbjegavati

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Ugljikohidrati su postali neprijatelj linije i zdravlja broj jedan, barem ako se gleda velika većina savjeta o zdravoj prehrani. No, zapravo se radi o neopravdanoj hajci uz premalo… više »

HMM ...

Izbjegnite nezdravu hranu ponedjeljkom

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Nezdrava hrana najčešće je na meniju u ponedjeljak, zaključili su znanstvenici, a razlog tome je glad koja se javlja nakon povećanog unosa hrane tijekom vikenda. Glad počinjemo… više »

Bademovo ulje odlično je za kolače
SAVJETI

Kako smanjiti kalorije u omiljenoj hrani

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Recepti za kolače tražena su roba na inernetu, jer osim što svatko od nas ima svoju omiljenu slasticu, nemamo ništa protiv isprobavanja novih recepata. No, svi oni sadrže razne… više »

PREVARITE SE

Želite smršaviti? 'Sakrijte' povrće u jela

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

U slučaju da vam je teško pojesti dvije porcije povrća (pored tri porcije voća) na dan kao što preporučaju liječnici i stručnjaci za ishranu, postoji rješenje -… više »

DOBAR TEK!

Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Janjetina s mladim krumpirom jelo je koje se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs, a mirisi ružmarina koji se šire kuhinjom izazivaju takvu glad da vam se čini da bi… više »

SLATKI KRUH

Savršena pinca

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Tradicionalan slatki uskrsni kruh u Dubrovniku, Istri i Korčuli zovu sirnica, u Rijeci pinka, na području Zadra koristi se naziv pogača, dok je u kontinentalnim krajevima uobičajen naziv… više »

skrolaj na vrh