« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina
MLJAC

Janjetina sa začinima za uskrsni ručak

Mi ćemo vam danas predložiti jedan koji koristi činjenicu da janjetina odlično ide uz razne začine koji na najbolji mogući način ističu okus ovog omiljenog mesa

Evo poslastice
Evo poslastice (Shutterstock)
Više o

janjetina

,

recepti

,

začini

,

pečena janjetina

,

najbolji recepti

Janjetina se tradicionalno najčešće nalazi na stolu za Uskrs, a kako se radi o blagdanskom jelu, svaka domaćica (ili domaćin) ima svoj najbolji recept u kojem je uvijek neki tajni sastojak zbog kojeg se obožava.

Mi ćemo vam danas predložiti jedan koji koristi činjenicu da janjetina odlično ide uz razne začine koji na najbolji mogući način ističu okus ovog omiljenog mesa - najbolje ide uz origano, ružmarin, mažuran, metvicu i češnjak, a najbolje rezultate postići ćete ako sitno nasjeckate začine, natrljate njima meso i ostavite ga preko noći u hladnjaku. 

No, bit će dovoljna i dva sata mariniranja u začinima, a za bolji okus možete zarezati meso na nekoliko mjesta i u rezove utisnuti grančice ružmarina i češnjeve češnjaka. 

Recept za pečenu janjetinu

Sastojci

1 kg janjeće plećke
3 češnja češnjaka
nekoliko grančica ružmarina
60 ml maslinovog ulja
1 kg krumpira

Priprema:

Predlažemo vam dobar komad janjeće plećke koji prvo začinite kako je gore opisano, a režnjeve češnjaka utisnete duboko u meso i zatvorite ih, a meso stavite u vatrostalnu posudu.

Meso lagano poprskajte maslinovim uljem, posolite i popaprite pa stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i prekrijte aluminijskom folijom.

Nakon otprilike dvadesetak minuta pečenja otkrijte meso i oko njega rasporedite krupno nasječeni krumpir i ponovno pokrijte na dvadesetak minuta. Zadnjih dvadesetak minuta pecite sve bez folije, kako biste dobili finu hrskavu koricu,

Ne zaboravite okrenuti krumpire kad ih otkrijete i zaliti meso njegovim sokom od pečenja.

Možete isprobati i pečenu janjetinu s mladim krumpirom.

01.04.2018. 10:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh