Proljetni gastro okusi u Dvorcu Mihanović
Terme Tuhelj predstavljaju novi proljetni meni koji obiluje sezonskim namirnicama
U ovo proljetno doba od bogatstva povrtnih i šumskih plodova chef kuhinje Dvorca Mihanović Mirko Ljubić, kreirao je maštovita jela. Dovoljno je izdvojiti salatu od ramsteka i lisnatih salata začinjenu maslinovim uljem i sjemenkama gorušice, juhu od koprive s kockicama prepečenog kruha te krem juhu od cvjetače s muškatnim oraščićem koji joj daje poseban „šmek", pa da odmah poželite doći u Terme Tuhelj.
Uživat će u domaćim njokima u umaku od gorgonzole i šparoga. Tu su i polpete od krumpira, špinata i svježeg sira s porilukom i celerom u umaku od vrhnja i vlasca. Ljubitelji ribe neće odoljeti fileu brancina sa žara na podlozi od kelja i kuhanog krumpira u umaku od bijelog luka i peršina.
Ako više volite meso, odabrat ćete file svinjetine mariniran kajenskim paprom i pečen na žaru ili pureću rolada punjenu šparogama i topljenim sirom. Sve te delicije zaokružit će se desertom - palačinkama s čokoladom i umakom od višanja ili flambiranim jabukama sa sladoledom, cimetom i suhim voćem.
Uz vrhunska jela idu i vrhunska vina, a u vinoteci Dvorca Mihanović čuva se više od 40 sorti iz svih krajeva Hrvatske s naglaskom na poznata zagorska vina koja se savršeno sljubljuju uz proljetni meni.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar