Lifestyle nema prethodne stranice
SAVJETI

Najbolje metode vježbanja za starije od 50 godina

objavljeno prije 4 sata i 19 minuta

Fizička aktivnost ima ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i kvalitete života, osobito nakon 50. godine života. S godinama tijelo prolazi kroz prirodne promjene poput smanjenja mišićne… više »

SAVJETI

Kada je najbolje jesti tijekom dana?

objavljeno prije 6 sati i 20 minuta

Istraživanja su pokazala da osobe koje jedu unutar određenog osmosatnog vremenskog okvira postižu najveći gubitak kilograma, a najbolji rezultati dolaze kada se s jelom započne ranije tijekom… više »

ZAPAMTITE

Što je gavez i kako se koristi?

objavljeno prije 8 sati i 54 minute

Gavez (lat. Symphytum officinale) je višegodišnja ljekovita biljka koja pripada porodici boražinovki (Boraginaceae). Raste u vlažnim područjima Europe i Azije, a zbog svojih… više »

SAVJETI

Kolike su dobrobiti peršina?

objavljeno prije 11 sati

Peršin često doživljavamo kao običan začin ili dekoraciju na tanjuru, peršin je mnogo više od toga. Ova skromna biljka skriva iznenađujuće bogatstvo nutrijenata i može… više »

FORA

Ljekovitost soka od maslačka

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Maslačak (Taraxacum officinale) je biljka koju mnogi smatraju običnim korovom, no stoljećima se koristi u narodnoj medicini zbog svojih iznimnih ljekovitih svojstava. Sok od maslačka, dobiven… više »

SAVJETI

Dobrobiti maslinovog ulja u borbi protiv demencije

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Maslinovo ulje, posebno ono ekstra djevičansko, od davnina se smatra jednim od najzdravijih prehrambenih proizvoda mediteranske kuhinje. Osim što doprinosi zdravlju srca, pomaže… više »

SAVJETI

Savršena dekoracija za svaki zid po izboru dizajnera interijera

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Čak i kad imate bijele zidove ili su obojani neutralnom bojom, često na zidu poželite neku sliku, umjetničko djelo, neki element koji će dati ton i atmosferu cijeloj prostoriji. Vizual koji… više »

SAVJETI

Zašto treba jesti kupine svaki dan

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Vjerojatno znate da su kupine jedna od najzdravijih vrsta bobičastog voća koje možemo jesti. Osim što su bogate hranjivim tvarima, imaju brojne zdravstvene dobrobiti koje mogu… više »

NARAVNO

Masno i slatko negativno utječe i na mozak

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Hrana s visokim udjelom masti i šećera ima "štetan učinak na neke aspekte kognitivnih funkcija", osobito na svjesnost o prostoru, kao i na vještinu snalaženja u prostoru.… više »

ZAPAMTITE

Kako povećati razinu hormona zadovoljstva u svom tijelu?

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Dopamin je jedan od najvažnijih neurotransmitera u ljudskom mozgu, poznat i kao „hormon sreće". Ključan je za regulaciju raspoloženja, motivacije, fokusa i osjećaja nagrade. Niska… više »

SAVJETI

5 napitaka za skidanje kilograma

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Unos tekućine iznimno je važan kada pokušavamo smršavjeti. Poznato je da brojni stručnjaci savjetuju smanjenje konzumacije pića s puno šećera, poput gaziranih pića koja… više »

ZNATE LI?

Zijevanje je zarazno, znate li zašto?

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Što znamo o zijevanju? Činenicu da kad netko u društvu zijevne, drugi odma krenu raditi isto... što je, jel', na kraju priče zanimljivo.... E pa ako vas baš… više »

SAVJETI

Zašto bi trebali pojesti 7 crnih maslina svaki dan?

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Vjerovali ili ne, crne masline imaju impresivan nutritivni profil koji zaslužuje posebnu pozornost. Nutricionistica Yaraseth del Castillo Ortega iz instituta Antiaging Medical u Madridu… više »

SAVJETI

Kako se spasiti anemije?

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Često se anemija pokušava ispraviti prehranom bogatom mesom i lisnatim povrćem. No što ako tražite drugačije, a i dalje učinkovite namirnice koje možete lako pronaći u bilo… više »

SAVJETI

Voće koje ne bi trebali jesti za doručak

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Budite se, operete zube i sve to što bi trebali i - otvarate frižider jer je doručak glavni obrok dana... e sad, u jutarnjim satima tijelo ima smanjenu otpornost na inzulin, što… više »

skrolaj na vrh