Kultura
PREMIJERA 2. POSLJEDNJEG DIJELA

Tisuće obožavatelja reklo zbogom Harryju Potteru

objavljeno prije 13 godina

Unatoč kiši i oštrim mjerama sigurnosti tisuće obožavatelja okupile su se u četvrtak na londonskom trgu Trafalgar kako bi rekli posljednje "zbogom" dječaku čarobnjaku Harryu… više »

FESTIVAL

Počeo "Exit 2011"

objavljeno prije 13 godina

Na Petrovaradinskoj tvrđavi pokraj Novoga Sada nastupom domaće punk skupine Atheist Rap u četvrtak navečer počeo je "Exit 2011", na kojemu će do nedjelje nastupiti oko 600 izvođača na 20… više »

ZAGONETNO PISMO

Pronađeno pismo u kojem Salinger spominje neobjavljene rukopise

objavljeno prije 13 godina

Američi su mediji nedavno otkrili pismo poznatog američkog pisca J.D. Salingera iz 1982. godine, koji u njemu prijatelju spominje svoje rukopise, što bi moglo značiti da je Salinger… više »

EXIT KAO POKRET

Exit festival je i dalje čudo

objavljeno prije 13 godina

Na festivalu Exit, koji počinje večeras u Novom Sadu, na 20 pozornica nastupit će više od 600 međunarodnih izvođača, među kojima su Portishead, Pulp, Jamiroquai i Bad Religion. Tijekom… više »

DOODLE

Google obilježio rođendan Miroslava Krleže

objavljeno prije 13 godina

Najveća svjetska internetska tražilica Google u četvrtak je prigodnom ilustracijom obilježila godišnjicu rođenja hrvatskog književnika Miroslava Krleže, pišu Hina i vodeći… više »

PARTIJANA

Ljetno izdanje Dirty Dancinga

objavljeno prije 13 godina

PETAK 08.07. • VRATA 22:00 POČETAK 22:00  DIRTY DANCING DJ DAVID HASSELHOFF (Zagreb) www.mochvara.hr/dirtydancing www.facebook.com/dirtydancingparty www.myspace.com/drtach Summer… više »

micj jagger rolling stones
MIRACLE WORKER

Supergrupa Micka Jaggera izdaje prvi album

objavljeno prije 13 godina

Super Heavy, nova grupa Micka Jaggera, izdat će svoj prvi album 20. rujna, objavio je časopis Paste, a prenosi Hina. Osim frontmena slavnih Rolling Stonesa, supergrupu čine soul… više »

KAKVA SURADNJA

Lou Reed i Metallica: Imamo najbolju stvar koju je itko ikada napravio

objavljeno prije 13 godina

Lou Reed, osnivač legendarne njujorške grupe Velvet Underground, za svoju je nedavnu suradnju s heavy metal bendom Metallicom izjavio, kako piše Hina, ne samo da je to njegov… više »

NOVI I STARI HITOVI

Seal na koncertu u Puli oduševio 2.500 ljudi

objavljeno prije 13 godina

Jedna od najvećih svjetskih zvijezda i ikona suvremene pop i soul glazbe Seal sinoć je održao koncert u pulskoj Areni. Britanski pjevač brazilsko-nigerijskih korijena pulskoj je publici… više »

GLAZBENA POSLASTICA

U Varaždinu predstavljene 41. varažinske barokne večeri

objavljeno prije 13 godina

Ljubitelji klasične glazbe i ove će godine doći na svoje između 23. rujna i 4. listopada, kad traju Varaždinske barokne večeri, javlja Hina. Nastavljajući dobru tradiciju, ova kulturna… više »

5. 7. 2011.

Knjiga dana - Tea Tulić: Kosa posvuda

objavljeno prije 13 godina

Prva proza Tee Tulić "Kosa posvuda" pripovijeda priču o jednoj obitelji, posebice njezinoj ženskoj liniji nona-majka-kći, i suočavanju s majčinom bolesti. Pripovjedačica se služi infantilnom… više »

1.1000 IZVOĐAČA

Spektakularnom Mahlerovom osmom sinfonijom proslavljena 140. obljetnica Zagrebačke filharmonije

objavljeno prije 13 godina

Zagrebački koncert otvoren je izvođenjem hrvatske himne Lijepe naše i slovenske Zdravljice, a Josipović i Tuerk prisustvovali su identičnome koncertu kojim je otvoren Ljubljanski… više »

FESTIVAL

Harterin Red Bull Music Academy Floor u punom sjaju

objavljeno prije 13 godina

Hudson Mohawke je svojedobno ušao u anale britanskog DMC natjecanja kao najmlađi sudionik njegova finala ikad. Danas važi za jednog od najuzbudljivijih producenata u katalogu kultne… više »

FILMSKE MOĆI

10 filmskih stvari koje bismo jako voljeli imati u stvarnosti

objavljeno prije 13 godina

Koliko ste samo puta gledali film i pomislili kako bi bilo sjajno kada bi neke stvari prikazane u njemu postojale i u stvarnosti? Donosimo vam listu nekoliko najcool filmskih stvari koje… više »

FESTIVAL

Nove cijene ulaznica za Festival sedam jezera

objavljeno prije 13 godina

Obaviještavamo vas da cijena festivalskih ulaznica (160 kn) za festival Sedam jezera koji će se održati od 22. do 24. srpnja u mjestu Peračko Blato pored Ploča vrijedi do utorka… više »

skrolaj na vrh