Kultura

Pobjednik Sundancea na 4. ZagrebDoxu

objavljeno prije 12 godina

U programu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma, 4. ZagrebDoxa koji će se održavati od 25. veljače do 2. ožujka u zagrebačkom Studentskom centru, prikazat će se oko 130 filmova iz 33… više »

Tko je pripremao atentat na Pamuka

objavljeno prije 12 godina

U istrazi protiv ultranacionalističke bande koja planira ubojstvo nobelovca Orhana Pamuka, u Turskoj je uhićeno trinaestero ljudi. Prema navodima turskih medija, autor svjetski poznatih… više »

Julianne Moore u hororu

objavljeno prije 12 godina

Amerikanka Julianne Moore glumit će u filmu ‘Shelter’ što ga režiraju Šveđani Mans Marlind i Bjorn Stein. Riječ je o nadnaravnom horor-trileru čije snimanje počinje… više »

Odabran žiri i program ovogodišnjeg Berlinala

objavljeno prije 12 godina

Vodeći pripadnici europske, azijske, američke i ruske filmske industrije izabrani su za članove međunarodnog žirija Berlinskoga filmskog festivala, objavili su jučer organizatori. Žiri će… više »

GOSTOVANJA

Naša baletna trupa u Egiptu

objavljeno prije 12 godina

Baletna trupa Croatia pozvana je da otvori Međunarodni forum samostalnih kazališnih skupina Europe i Mediterana u Aleksandriji u Egiptu. Tako će na svečanom otvorenju 1. veljače … više »

Besson snima trilogiju

objavljeno prije 12 godina

Luc Besson snimat će trilogiju prema popularnom strip klasiku ‘Aventures Extraordinaires d’Adele Blanc-Sec’ Jacquesa Tardija. Prava na film dobila je njegova filmska kuća… više »

Što čitati ovaj tjedan?

objavljeno prije 12 godina

Moderna vremena Info za Metro Express preporučuju tjedno štivoSaid:Zvijer koje nema: BestijarijOd knjige Franza Bleia Bestiarium der Literatur (Književni bestijarij) iz 1920. godine,… više »

PAPISA IVANA

Žena koja je uspjela postati papa

objavljeno prije 12 godina

Ne zna se pouzdano je li papisa Ivana, odnosno papa Ivan Engleski kako je sebe nazvala, uistinu postojala ili je ta priča tek srednjovjekovna legenda. No, nakon što ju je američka… više »

Protiv raka bez lijekova

objavljeno prije 12 godina

Novo izdanje nakladničke kuće Planetopija, ‘Priče koje iscjeljuju’ američke liječnice Rachel Naomi Remen, zbirka je mudrosti podijeljenih za kuhinjskim stolom. Rachel Naomi Remen… više »

Majdaku 70. rođendan čestitala ‘kćerka’ Suzane Rog

objavljeno prije 12 godina

Svojevremeno vrlo popularan pisac Zvonimir Majdak u subotu je navršio 70 godina, a na jučerašnjoj proslavi koja je tim povodom priređena u Društvu hrvatskih književnika,… više »

Indija

Poslovnjaci u kupnji

objavljeno prije 12 godina

Aukcija lijepe umjetnosti održana je u indijskom gradu Bangaloreu. Indijski ekonomski rast stvorio je veliku potražnju ne samo za luksuznim stanovima, automobilima i dionicama, već i za… više »

Fotografija

Pronađeni negativi slavnog Roberta Cape

objavljeno prije 12 godina

Izgubljeni negativi jednog od najčuvenijih svjetskih fotografa Roberta Cape, slavljeni kao ‘sveti gral fotorepoterstva’, nedavno su pronađeni. Otkriće dugooplakivanog… više »

Četverostruki Nelsonov album

objavljeno prije 12 godina

Američka country legenda Willie Nelson proslavit će 75. rođendan objavom četverostrukog CD box seta koji će obuhvatiti najbolje i najpoznatije trenutke njegove impresivne karijere. ‘One… više »

Iz Rusije s ljubavlju

objavljeno prije 12 godina

Djelo francuskog slikara Henrija Matissea ‘Crvena soba (Harmonija u crvenom)’ izloženo je na velikoj izložbi ‘Iz Rusije’ otvorenoj u londonskoj Kraljevskoj akademiji.… više »

Nova premijera u ZKM-u

objavljeno prije 12 godina

Premijera predstave ‘Noć pjeva pjesme svoje’ norveškog dramatičara Jona Fossea, održat će se u petak 15. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih, na Maloj sceni… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh