Kultura
500

Otvorena Godina Marka Marulića

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Programe kojima će se diljem Hrvatske obilježiti velika obljetnica oca hrvatske književnosti predstavila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te… više »

PREDSTAVE

Halatafl u Gavelli

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Tekst ove dramsko-komične igre, ili socijalne tragi-komedije, suočava nas sa stvarnošću današnje Hrvatske, iskreno, neposredno, ponekad okrutno i sjetno. Nezrela i korumpirana… više »

NOĆ MUZEJA

Noć muzeja ove će se godine baviti temom nove publike

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Hrvatsko muzejsko društvo, organizator Noći muzeja, odabralo je za svoje 19. izdanje temu u skladu s vremenima kada se novoj publici, osobito mlađim generacijama, trebaju ponuditi… više »

OSVRT

Dinamični ciklus tekućih ulja Mladena Žunjića

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor impresivnog opusa velikih formata ulja i akrila, nastavlja svoju izazovnu likovnu odiseju, kreirajući nove cikluse prepune… više »

TEATAR &TD

10. Siječanjska akcija Teatra &TD s čak 24 izvedbe zove na druženje!

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

jubilarno 10. izdanje Siječanjske akcije, kazališne revije Teatra &TD koja isporučuje najnovije, aktualne, očuvane i tek nadolazeće naslove, održat će se od 9.… više »

TRAILER

Objavljen trailer za triler 'Slatka Simona' redatelja Igora Mirkovića

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Novi trailer za film „Slatka Simona" redatelja i scenarista Igora Mirkovića uvodi gledatelje dublje u priču koja se vrti oko seksa, laži i interneta. Uzbudljivi triler smješten u… više »

OSVRT

Motiv igre u kompleksnom opusu Vlade Tuđe

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

S mnoštvom se motiva i likova u svom kompleksnom opusu družio istaknuti hrvatski likovni umjetnik Vlado Tuđa, oživotvorujući njihovo novo postojanje, novi život u ulju i akrilu n… više »

NAJAVE

Dubiozin rovinjski koncertni spektakl kao savršen uvod u 2024.

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Za sam ispraćaj 2023. u kojoj su obilježili 20 godina rada Dubioza Kolektiv ponovo je osvojila Istru. Na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja na dočeku organiziranom od… više »

KINOTEKA

Nastavlja se Začarani ekran u Kinoteci

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Ciklus Začarani ekran nastavlja se filmovima koji motiv magije koriste kako bi rekonstruirali dječji pogled na svijet, posebice strah od promjena koje prate odrastanje i sazrijevanje. Među… više »

OSVRT

Zamišljaji Petera Weisza

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Mnoštvo je motiva i tema dotakao suvremeni likovni umjetnik Peter Weisz i pretvorio ih u oživotvorene simbole na svojim brojnim slikama u različitim tehnikama. Svi oni pripovijedaju… više »

OSVRT

Ciklus postojanja Petera Weisza

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Jedan od svakako posebno zanimljivih i izazovnih ciklusa suvremenog likovnog umjetnika s međunarodnim ugledom, slikara Petera Weisza jest i ciklus djela s mnogostrukim motivima znakova… više »

KONCERTI

Novogodišnji koncert u Beču

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Bečki filharmoničari, koji uvijek sami biraju dirigente, ponovno su pozvali Christiana Thielemanna kojemu je to bio drugi nastup. U Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina izvodila su se… više »

NAJAVE

Kojoti koncertom u Tvornici obilježavaju 30 godina od osnutka benda

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Sirovi rokenrol koji je promijenio hrvatsku glazbu zasvirat će u Tvornici kulture u subotu, 10. veljače 2024. godine. Otkako su se 2017. godine vratili na scenu, Kojoti s publikom dijele… više »

OSVRT

Ciklus posvećen ljubavi Vlade Tuđe

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Odavno je rečeno kako je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa, autor impozantnog opusa, umjetnik sklon motivima vedrine, svjetlosti, sreće, ženama, ljubavi. Na njegovim se… više »

NAJAVE

Još jedan Zagreb Music Fest

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Samo finale premijernog izdanja Zagreb Music Festa pripast će 1. lipnja 2024. najvećem bendu naše regije, DUBIOZA KOLEKTIVU, koji se u grad vraćaju nakon nepunih pet godina. Uz njih,… više »

skrolaj na vrh