« Film
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
U KINIMA OD 6. TRAVNJA

Predstavljeni prvi kadrovi Titanica u 3D tehnologiji

Titanic je bio najisplativiji film svih vremena sve dok mu Avatar nije oteo krunu, oborivši njegov rekord s gotovo 2,8 milijarda dolara prihoda

Fotografija vijesti
Više o

Oscar

,

Titanic

,

Avatar film

,

James Cameron

Kanadski redatelj James Cameron koji je režirao dva najisplativija filma u povijesti kinematografije - Titanic i Avatar, predstavio je u petak u Hollywoodu prve kadrove Titanica u 3D tehnologiji, prije ponovnog prikazivanja u kinima u travnju 2012. godine.

Redatelj i njegov producent Jon Landau prikazali su 18 minuta filma u velikoj projekcijskoj dvorani studija Paramount, jedinog velikog filmskog studija još uvijek prisutnog u povijesnoj četvrti Hollywooda.

"Titanic", koji se prvi put počeo prikazivati 1997., producirao je Fox, a distribuirao Paramount. S rekordnim budžetom za ono vrijeme, procijenjenim na 200 milijuna dolara, film je ostvario više od 1,8 milijardi dolara prihoda u svijetu te osvojio 11 Oscara.

Ostao je najisplativiji film svih vremena sve dok mu Avatar nije oteo krunu, oborivši njegov rekord s gotovo 2,8 milijarda dolara prihoda.

"Film je vidjelo puno ljudi, ponekad više puta, ali postoji cijela jedna generacija gledatelja koja ga nikad nije vidjela u kinu", rekao je redatelj na prezentaciji.

Titanic 3D će se početi prikazivati 6. travnja u SAD-u i Kanadi, četiri dana prije 100. obljetnice isplovljavanja Titanica iz Southamptona u za New York. Nakon pet dana plovidbe Titanic je potonuo 15. travnja 1912. nakon što je udario u ledenjak.

29.10.2011. 10:15:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh