Kultura nema prethodne stranice
OSVRT

Mali formati Petera Weisza

objavljeno prije 35 minuta

Izrazitu razigranost, radost, gibanje obilježeno veseljem raznovsnih formi točkica, linija, mrlja realizirao je nadahnuto slikar iznimna ugleda Peter Weisz, u najnovijoj seriji slika. Potreba… više »

NAJAVE

Solence nastupaju prije mongolskog folk metal benda The HU

objavljeno prije 1 sat i 24 minute

Spajajući elemente metala, elektroničke i alternativne glazbe, kao i popa, švedska grupa Solence orkestrira mosh pitove ili nastupa na Coachelli, a sve uz moto da što glasnije… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 6 sati i 30 minuta

Eto što ima Kontraviod & Iv/An, 20h - klub Močvara Fifth Angel, 20h - Hard place Monday Night Jazz Session, 20h - Pri Nami više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 15. rujna

objavljeno prije 8 sati i 26 minuta

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 15. rujna Živi i zdravi, 18h - kino Kinoteka Gita i skrivena scena, 18h - HNK Bolje da se o tome ne razgovara: CURE, 19h -… više »

NAJAVE

Superval+ u Vintage industrialu

objavljeno prije 20 sati i 39 minuta

Superval nastavlja međunarodnu suradnju s državama u kojima postoje inicijative slične Supervalu, koje podupiru i promoviraju mlade izvođače. Uz to što omogućava predstavljanje,… više »

OSVRT

Erotski ciklus Renate Facan Kušec

objavljeno prije 23 sata i 36 minuta

Istaknuta akademska slikarica Renata Facan Kušec, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je kompleksnog i zapaženog opusa koga čini niz zanimljiv i snažnih ciklusa. Jedan od… više »

Q'ART

Q'ART Ilica: Festival

objavljeno prije 1 dan

Pod sloganom "Odgovorna potrošnja i proizvodnja", projekt Ilica: Q'ART vraća se na poznatu zagrebačku ulicu 22. rujna 2024., donoseći bogat program koji će oduševiti… više »

GALERIJA DOGAĐANJA

Novu sezonu otvara izložba koja se bavi arheologijom sjećanja

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Nova sezona u Galeriji Događanja započet će motivom koji, uz ponešto nostalgije u skladu s nadolazećom jeseni, provjereno izmamljuje osmijeh na lice - djetinjstvo. U tu svrhu,… više »

NAJAVE

Metessi i Zvijezde izvode presjek velikih novovalnih hitova u Tvornici kulture

objavljeno prije 2 dana

Renato Metessi skladatelj je, pjevač i autor tekstova te jedna od najvećih ličnosti i pokretača novog vala. Grupu Patrola osnovao je 1980. godine, a hitovi koji su nastali u samo godinu dana… više »

NAJAVE

"Pozdravi Pozdravima" prva je ovosezonska premijera Teatra &TD

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Prva ovosezonska premijera Teatra &TD autorski je projekt Anje Đurinović, Selme Sauerborn, Marijane Matoković i Natalije Manojlović Varga "Pozdravi Pozdravima", a na rasporedu je… više »

AKC ATTACK

Sjajan vikend u Attacku

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

PISTOLERO w/ KALOO (ITA) & HERBA (CH) @ AKC Medika (Attack & Surogat) Petak, 13.09.2024. / 22:00 - 07:00 / AKC Medika / 7 EUR < 00:00 > 10 EUR (na ulazu u dvorište… više »

NAJAVE

Mudhoney ovu nedjelju u Tvornici, objavljena satnica

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Praočevi grungea Mudhoney vraćaju se napokon u Zagreb ovu nedjelju (15. rujna). Mjesto održavanje ove izuzetne svetkovine je Tvornica kulture, dok će večer otvoriti vrlo glasni nizozemski… više »

KINO

Tuškanac u gostima donosi ciklus posvećen izazovima odrastanja

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Program Tuškanca u gostima narednih dana posvećen je mladenačkim boljkama, stoga u okviru ciklusa Film odrastanja donosi naslove koji se bave adolescentskim previranjima i pitanjima… više »

OSVRT

Složene slike sjećanja Zorana Šimunovića

objavljeno prije 3 dana

Akademski slikar iz Osijeka, Zoran Šimunović, autor europskog ugleda već je svojim prvim slikama privukao pozornost javnosti ali i kritike. Njegove slike sjećanja s mnoštvom… više »

NAJAVE

Indie giganti Tindersticks stižu u Lisinski

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Na krilima novog singlea "Always a Stranger" i nadolazećeg albuma "Soft Tissue" koji će svjetlo dana ugledati 13. rujna, britanski indie giganti i ljubimci domaće publike Tindersticks vraćaju… više »

skrolaj na vrh