Hi-tech
SUPARNIK iPHONE-u

Google lansira Nexus One

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Unatoč sve većem iščekivanju mobitela za koji se pretpostavljalo kako će biti u stanju prekinuti dominaciju iPhonea na tržištu, nikakvi službenih priopćenja za javnost nije… više »

VODA I ŽIVOT?

Počinje sedma godina svemirskih istraživanja na Marsu

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Misija koja je trebala trajati samo tri mjeseca, danas kreće u svoju sedmu godinu - roveri Spirit i Opportunity NASA-i će i dalje slati jedinstvene slike s Marsa i tražiti odgovor na pitanje… više »

GLOBALNO POVEZIVANJE

Zašto je 2009. bila godina Facebooka?

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Čak i prema standardima samog Facebooka posljednjih 12 mjeseci bili su odlični. Stranica je učvrstila svoju poziciju kao najomiljenija socijalna mreža te dosegla vrh profitabilnosti. Nakon… više »

POPULARNI GADGET

Kindle postao najprodavaniji predmet na Amazonu ikad

objavljeno prije 15 godina

Po prvi put se ovog Božića elektronički gadget na Amazonu bolje prodavao od klasičnih knjiga. Naime, najprodavaniji je ovih blagdana, ali i u cijeloj povijesti popularnog Amazona bio čitač… više »

RASIZAM ILI POGREŠKA?

HP-ove kamere ne registriraju crnce

objavljeno prije 15 godina

Na snimci se pojavljuju crni Desi i bijela Wanda. Kada je Wanda ispred monitora kamera se pomiče i zoomira njezino lice. No, kada se ispred monitora pojavi Desi, kamera uopće ne reagira.… više »

KRAĐA PATENTA

Microsoft će morati platiti 290 milijuna dolara odštete

objavljeno prije 15 godina

Sud u SAD-u zabranio je prodaju verzija Word 2003 i Word 2007 nakon 11. siječnja 2010. Kopije koje su prodane prije ovog datuma nisu zahvaćene odlukom suda. Loudon Owen, predsjednik i4i… više »

SEX, YOUTUBE I MJ

Najtraženiji internetski pojmovi maloljetnih surfera

objavljeno prije 15 godina

Gotovo predvidljivo, sex, porn i Michael Jackson među najtraženijim su internetskim pojmovima, bar prema izvješću Symantecove OnlineFamily.Norton usluge. Naravno, rezultati se odnose… više »

KAO CIGARETE

Mobiteli uskoro dobivaju natpise "telefoniranje ubija"?

objavljeno prije 15 godina

Zakonodavac iz američke savezne države Maine zalaže se za uvođenje tekstova i natpisa upozorenja na mobitele, kojima bi se prije svega upozoravalo na štetno djelovanje mobitela na… više »

KORISNO

Kako spasiti mobitel koji je pao u vodu?

objavljeno prije 15 godina

Mobitel vam je pao u vodu, panično ga vadite van i pokušavate upaliti, a on ne radi. Nakon toga slijedi tuga, zbrajanje ušteđevine i potraga na internetu za najboljom ponudom… više »

SPONZORIRANA VIJEST

Novi salon u Radničkoj i nova akcija u Corbisu!

objavljeno prije 15 godina

Najpropulzivniji hrvatski web shop za bijelu tehniku Corbis otvorio je novi salon u Zagrebu, na adresi Radnička cesta 34a. Kako bi zajedno s kupcima proslavili otvorenje, odlučili su darovati… više »

KRAJ MONOPOLA

Microsoft popustio: Uz Windowse od sada dolaze Firefox i Chrome

objavljeno prije 15 godina

Svađa između Microsofta i Europske komisije konačno je završila - prilikom instalacije Windowsa korisnici će u budućnosti sami birati koji internetski preglednik žele koristiti.… više »

Zelena solucija

Kotač za bicikl koji se sam pokreće i štiti okoliš

objavljeno prije 15 godina

Nalikuje običnom kotaču za bicikl s podebljanim središtem. No, unutar tog središta nalazi se novi, revolucionarni elektro-pogon. Novi kotač, koji su razvili istraživači s… više »

Nisu namjerno

Microsoft priznao da je krao ideje od konkurencije

objavljeno prije 15 godina

Internet stranica Juku lansirana u studenom sadrži iste koncepte kao i drugi sustavi mrežnog komuniciranja poput Twittera. No, početkom ovog tjedna, tim programera koji stoje iza Plurka,… više »

LETAČKA PREKRETNICA

Poletio prvi Boeing 787 Dreamliner

objavljeno prije 15 godina

Novi putnički zrakoplov Boeing 787 Dreamliner u utorak je izveo svoj prvi probni let, poletjevši iz Everetta u američkoj saveznoj državi Washingoton gdje je sjedište Boeinga,… više »

Top lista

Nova verzija Call Of Duty najbolja igrica u 2009.

objavljeno prije 15 godina

Magazin Time svake godine objavljuje svoje top liste događaja i proizvoda koji su obilježili proteklih dvanaest mjeseci, a u svom najnovijem izdanju posebno mjesto pripalo je igricama za… više »

skrolaj na vrh