« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
KRAĐA PATENTA

Microsoft će morati platiti 290 milijuna dolara odštete

Kompaniji je zabranjeno da prodaje procesor Word te mora platiti višemilijunsku kaznu zbog otuđivanja patenta od male kanadske softver kompanije i4i

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Microsoft

,

Word

,

krađa patenta

Sud u SAD-u zabranio je prodaju verzija Word 2003 i Word 2007 nakon 11. siječnja 2010. Kopije koje su prodane prije ovog datuma nisu zahvaćene odlukom suda.

Loudon Owen, predsjednik i4i opisao je odluku kao ˝borbu talentiranih izumitelja čiji su patenti ukradeni˝. ˝Ista odvažnost i integritet koji su potrebni da bi se izumilo nešto novo, zaslužni su i za uspjeh u parnici protiv giganta poput Microsofta˝, dodao je.

Owen navodi kako je XML opcija zbog koje se parnica povela, važno oruđe za farmaceutske kompanije koje svakodnevno koriste velike količine podataka. Uklanjanjem te opcije iz Worda 2007 Microsoft će izgubiti te korisnike. ˝Očekujemo da se nove mušterije sada obrate nama. A ako Microsoft želi pregovarati, zna gdje nas može pronaći.˝

U dokumentima tijekom parnice, Microsoft je tvrdio kako će mu ˝zabrana nanijeti ogromne štete jer linija njihovih proizvoda neće na tržištu biti dostupna mjesecima˝. Ipak, jučer su prihvatili odluku suda te odlučili povući upitne proizvode. ˝Očekujemo da će naše izdanje Worda 2007 i Officea 2007 bez ove opcije biti u distribuciji do zadanog datuma˝, izjavio je Kevin Kutz, direktor odnosa s javnošću u Microsoftu.

24.12.2009. 11:04:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    24.12.2009. 12:39
    290 milijuna je kap u moru mikrosoftovog bogatstva...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh