Hi-tech
OPREZ

Imate Android smartphone? Pazite na malware!

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Ako ste sretno nabavili novi smartphone i ponosni ste što radi na Googleovom Androidu, uz novu igračku dobili ste i novi izvor glavobolje. Naime, prema istraživanju sigurnosne… više »

DARWINTUNES

Evolucijski stroj za glazbu stvorit će nove hitove

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Maknuti DJ-a i baciti skladatelje u staro željezo? Računalni program koji radi po načelu Darwinove prirodne selekcije i prema glazbenom ukusu sedam tisuća korisnika interneta, mogao bi biti… više »

ČUDO

Filmove ćemo gledati na mjehurima sapunice

objavljeno prije 12 godina

Gledatelji bi uskoro mogli filmove gledati na mjehurima od sapunice s obzirom da su istraživači razvili tehnologiju projiciranja slika na ekranu od opne sapunice, izvijestio je BBC u… više »

WOW

Apple platio 60 milijuna dolara za ime iPad

objavljeno prije 12 godina

Prema navodima New York Timesa, Apple je pristao platiti nevjerojatnih 60 milijuna dolara za pravo korištenja imena iPad u Kini. Tvrtka Shenzen Proview Technology prodala je prava na… više »

EU REGULATIVA

Od danas niže cijene roaminga

objavljeno prije 12 godina

S prvim danom srpnja i uoči početka sezone godišnjih odmora u Europskoj uniji na snagu su stupili novi propisi kojim se smanjuje cijene roaminga koje plaćaju korisnici mobilnih… više »

FACEWATCH ID

Rado biste postali cinker? Skinite aplikaciju!

objavljeno prije 12 godina

Britanska policija je već prošle godine građanima ponudila aplikaciju "Facewatch id", ali je ona isprva bila namijenjena prijavljivanju krivičnog djela. Tako su korisnici mogli preko… više »

UPS!

Prava oluja razvalila Amazonov oblak

objavljeno prije 12 godina

Cloud je nova popularna riječ koja sve više ulazi u svakodnevni govor, čak se i na našim televizijama reklamira takva usluga jednog telekoma. No, da spremanje podataka u… više »

CENZURA

Kina blokirala pretrage po ključnoj riječi Xi

objavljeno prije 12 godina

Kina je u subotu blokirala internetsku potragu po ključnoj riječi Xi, dan nakon što je agencija Bloomberg objavila članak o bogatstvu kineskog potpredsjednika Xi Jinpinga i njegove… više »

SETIcon 2

Izvanzemaljski život sasvim moguć na nekom od 2.300 zemljolikih planeta

objavljeno prije 12 godina

Konferencija tragatelja za izvanzemaljskim oblicima života SETICon 2 održana je proteklog vikenda u Santa Clari u Kaliforniji. Događaju drukačijem od svih ostalih okupljanja znanstvenika… više »

BUDUĆNOST GADGETA

Kreirana baterija koja će revolucionizirati tehnologiju

objavljeno prije 12 godina

Svi gadgeti koji za svoje funkcioniranje koriste baterije uskoro bi mogli doživjeti revolucionarne promjene jer su znanstvenici kreirali potpuno funkcionalnu tekuću bateriju koja ne poznaje… više »

ZBOGOM OVISNOSTI

Kako se riješiti Facebooka jednom zauvijek

objavljeno prije 12 godina

Sjećate li se dana kada ste napravili profil na Facebooku kako bi ostali u kontaktu s prijateljima? Iako je riječ o plemenitom razlogu mnogi ljudi postali su ovisni o Facebooku i zbog toga,… više »

HAKERI

Otežan pristup net.hr

objavljeno prije 12 godina

Kao što je najavljeno još pred pola godine, vodeći su hrvatski portali ponovno na udaru. d3t0x se vratio i prva mu je meta postao net.hr. Kako je u siječnju ostavio poruku na… više »

21. STOLJEĆE

Londonski policajci nasilnike love pomoću smartphonea

objavljeno prije 12 godina

U pokušaju da konačno identificiraju gotovo tri tisuće nasilnika koji su prošlog ljeta sudjelovali u londonskim neredima, britanska je policija odlučila potražiti pomoć… više »

OSOBNI KONTAKTI

Facebook je bez pitanja promijenio vašu mail adresu

objavljeno prije 12 godina

Potajno, bez pitanja i preko noći Facebook je vašu e-mail adresu na profilu zamijenio svojom internom adresom koja svu elektroničku poštu poslanu na nju preusmjerava na inbox… više »

OPREZ :)

Shitstorm ili kako vas mogu olajati na Internetu

objavljeno prije 12 godina

"Poštovana ekipo Mietparka! Za našu maturalnu zabavu tražimo jedan veliki trampolin. (...) Obzirom da baš nemamo puno novca, željeli bismo ga unajmiti što je… više »

skrolaj na vrh