« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
RECENZIJA

H18 NOA H41 - telefon za zahtjevne korisnike

Nova linija, novo ime, a bogami i nova kvaliteta, ukratko su značajke nove linije smartphone iz poduzetnog Hangara 18

H18 NOA H41 - sjajno, jednostavno sjajno
H18 NOA H41 - sjajno, jednostavno sjajno (Metro)
Više o

smartphone

,

Hangar 18

,

H18 NOA H41

H18 NOA H41 nova je perjanica ponude ekipe iz Hangara 18 koji su svojom propulzivnošću, kvalitetom i modelom poslovanja unijeli dah svježine na hrvatsko tržište. Nakon laganog rebrandinga novi modeli smartphona dobili su ime NOA, uz što je došla i dodatna personalizacija i odličan dizajn.

Radi se o sjajnom smartphonu odličnih karakteristika, no u duhu novog poslovnog uzleta, naglasak nije samo na odnosu cijene i kvalitete hardvera, nego je puno pažnje posvećeno i softveru.

Za početak, radi se o moćnoj Quad-core mašini s MTK 6582 procesorom radnog takta 1.3Ghz koji se odlično ponaša u svakodnevnom korištenju, munjevito otvarajući aplikacije, no ni gledanje filmova i slušanje glazbe neće biti ništa lošiji doživljaj, dapače.

Ekran dijagonale 5 inča rađen je novom tehnologijom full lamination koja skida jedan, do sada uobičajen sloj stakla čineći ekran tanjim. Dizajn telefona je kvalitetan, kao i plastika na pozadini, a dodatno je učvršćen metalnom pločicom na kojoj je matična ploča i metalnim okvirom.

Što se tiče povezivanja, uz klasičan WiFi i Bluetooth dolazi i jedna novost u frekvencijskom opsegu budući da je uključeno i 900 MHz, što omogućava primanje 3G signala i na nenaseljenim mjestima, prava rijetkost na hrvatskom tržištu.

Mobitel sjajno leži u ruci, a ekran razlučivosti 1280x720 pixela, kapacitivni IPS full HD rezolucije odlično se ponaša i na suncu, da ne govorimo kako je slika kristalno jasna i čista. Stavili smo poznati trailer od Godzille i, bogami, prilično smo se uplašili.

Zvuk je poboljšan u odnosu na prethodne modele, a to se naročito odnosi na slušalice koje su dvije klase iznad uobičajenih koje se dobivaju uz smartphone.

Što se tiče prostora za pohranu na telefonu, uz 1 GB ROM-a dolazi i čak 16GB RAM-a, a kako, uz Dual SIM ima i utor za microSD/TF kartice do 32 GB, nema bojazni da će vam nedostajati mjesta za glazbu, filmove ili aplikacije.

Kamere su priča za sebe, jer su ljubitelji selfieja došli na svoje - 5MP kamera na prednjoj strani definitivno će vam omogućiti da imate poštene selfieje, dok stražnjih 13MP uz odličan softver radi stvarno sjajne fotke i filmove.

Uz to što je cijeli mobitel obilježen novim logotipom linije NOA i prepoznatljivim logom H18, može ga se pronaći i na bateriji kapaciteta 1900 MAh. Ako mislite da je to premalo, prevarili ste se jer je nama izdržala cjelodnevno korištenje telefona bez ikakvog problema.

Ako se pitate kako je to moguće, odgovor je jednostavan - dodatan trud uložen je u softver po čemu cijela ova linija daleko odskače od ponude sličnog cjenovnog ranga. Naime, za početak, tu je Android 4.2.2. koji će ubrzo postati KitKat, i to OTA tehnologijom.

Svi su meniji prevedeni na hrvatski, a uz Angry Birdse i Flappy Bird, kao i cijeli niz drugih standardnih aplikacija, dobivate i nešto što ovom telefonu definitivno daje dodanu vrijednost i prednost pred konkurencijom - licencirane Mireo karte Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije što uz ugrađeni GPS pretvara vaš mobitel u sjajnu navigaciju.

Velik trud uložen je u softver, što se može osjetiti pri korištenju uređaja jer su sve aplikacije optimizirane i nije samo zasluga procesora što se pokreću brzo i rade besprijekorno. Na taj način se i baterija puno racionalnije troši, pa ne čudi njena izdržljivost.

Šlag dolazi na kraju - jednostavnom registracijom na www.h18.hr možete produžiti svoje jamstvo na još jednu godinu, što znači da ste dvije godine mirni. Odličan potez kojem moramo čestitati.

Sve u svemu, uz cijenu od 1499 kuna, H18 NOA H41 je uređaj bez premca u svom cjenovnom rangu na našem tržištu, pa toplo preporučujemo narudžbu OVDJE.

15.05.2014. 16:06:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mladen
    22.08.2014. 17:33
    Baš super telefon samo ni na jednom novom ne radi ta hvaljena navigacija na žalost. Promijenio sam uređaj i opet ne radi. Ne mogu ga ni serviseri aktivirat
  2. avatar
    Tonči
    29.01.2016. 11:19
    H18 NOA H41 - telefon za zahtjevne korisnike

    Možda sam ja prezahtjevan korisik ali činjenica je da sam htio kupiti bateriju za mob.noa i nisam mgao jer su mi, iz firme hangar 18 koja proizvodi aparate, rekli da nemaju baterije i neznaju dali će ih uopče moči nabaviti iz Kine. Iako je aparat još pod garancijom oni nemaju potrebne dijelove za servis. Toliko o zahtjevnosti i odgovornosti.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh