« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina
NOVI SMJER

Nokia ulaže u pametne automobile

Osim Nokije u automobilsko tržište već su ušetali Apple sa svojom platformom CarPlay, Google s prilagodbom Android OS i BlackBerry

U kartografiji su jaki, kako će opametiti automobile
U kartografiji su jaki, kako će opametiti automobile (Nokia Maps)
Više o

Nokia

,

pametni automobili

Nakon prodaje Nokia Devices & Services, Nokia se usmjerava na autoindustriju, proizvodnju telekomunikacijske opreme i razvoj kartografskih usluga.

Najavili su osnivanje investicijskog fonda od 100 milijuna dolara u cilju podupiranja automobilske tehnologije iako su već prije zakoračili u ovaj segment.

"Pokretanje fonda još jednom naglašava naše uvjerenje da su " povezani automobili "(Connected Car), značajna prilika za daljnji rast," - rekao je novi Nokia CEO Rajeev Suri. Novi fond će investirati u američke, indijske, kineske i europske tvrtke. Dakle, Nokia ima za cilj stvoriti ekosustav aplikacija posebno dizajniran za automobilsku industriju i lokalizaciju proizvoda i usluga.

Osim Nokije u automobilsko tržište već su ušetali Apple sa svojom platformom CarPlay, Google s prilagodbom Android OS (Open Automotive Alliance, OAA), i BlackBerry sa svojom QNX platformom

Piše: Sanja Ledinek
08.05.2014. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh