Film nema prethodne stranice
FILMOVI

Priscilla u kinu Kinoteka

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Nepouzdani pripovjedači te namjerni i slučajni lažljvici u fokusu su Priče za sebe, novog ciklusa posvećenog pripovijedanju na filmu. Krećemo s Prošle godine u Marinenbadu, ikoničkim… više »

NAJAVE

Što će nam predstaviti novi Dox

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Dugogodišnji program ZagrebDoxa, Majstori Doxa, donosi četiri recentna filmska ostvarenja autora čija imena spominjemo s najvećim poštovanjem kada pričamo o dokumentarnom… više »

NAJAVE

That's what she said: autorice europske animacije

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Animation Festival Network/AFN, mreža pet najvažnijih festivala srednje i istočne Europe posvećenih autorskom animiranom filmu (Animafest Zagreb, Anifilm iz Češke, Fest Anča iz… više »

ZGDOX

20to izdanje ZagrebDOXa

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

Medijska konferencija kojom je najavljeno dvadeseto izdanje ZagrebDoxa-a, Međunarodnog festivala dokumentarnog filma protekla je u uistinu slavljeničkoj atmosferi. Nimalo čudno jer se od… više »

NAJAVE

Kultni Disney u Tuškancu u gostima

objavljeno prije 19 dana i 14 sati

Osim u povijesti animacije i svjetskoj pop kulturi, Disneyjevi crtići posebno mjesto zauzimaju ponajprije u srcima milijuna gledatelja odraslih uz maštovite avanture likova koji su nas… više »

VR KINO

Soloist u VR kinu KEK

objavljeno prije 20 dana i 10 sati

Alex Honnold postao je planetarno popularan kad je film o njegovom najvećem penjačkom podvigu do tad dobio Oskara za najbolji dokumentarac 2018. godine. Taj je film pratio prvi uspon bez… više »

ZGDOX

ZagrebDox 2024: mjesec dana do jubilarnog dvadesetog

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Više od 1700 filmskih prijava od kojih čak šezdesetak čine hrvatski dokumentarni filmovi čine osnovu iz koje je sagrađen dvadeseti ZagrebDox. Od projekta kojeg je započela… više »

COOL

'Tuškanac u gostima' najavljuje besplatne ulaznice

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Uviđajući potrebu za većom dostupnošću filmske umjetnosti, ali i promocijom kulture gledanja filma u kino dvoranama, Tuškanac u gostima od ovog mjeseca uvodi popust na ulaznice… više »

NAJAVE

Novi ciklus u kinu Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

U kinu Kinoteka kreće novi tematski ciklus posvećen „baki francuskog novog vala" - Agnès Varda. Ciklus „Lica, priče" sažima šest desetljeća Vardina opusa, a kroz 23… više »

FILMOVI

Martin Semenčić u Tuškancu u gostima

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Dobar dizajner zvuka renesansna je osoba: filmaš, muzičar, elektrotehničar, psiholog i menadžer, svojevremeno je istaknuo jedan od pionira modernog oblikovanja zvuka u Hrvatskoj Martin… više »

FILMOVI

Finalisti nagrade LUX

objavljeno prije 2 mjeseca

Ususret dodjeli Nagrade publike LUX Zagreb Film Festival i Europski parlament u Hrvatskoj tijekom veljače organiziraju besplatne projekcije nominiranih filmova u odabranim kinima u Zagrebu… više »

FILMOVI

Danas završavaju Filmschnite

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Projekcijom filma Ingeborg Bachmann - putovanje u pustinju autorice Margarethe von Trotta u zagrebačkom kinu Kinoteka danas završava revija suvremenog filma na njemačkom jeziku… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje retrospektivu filmova Marilyn Monroe

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Tuškanac u gostima tijekom veljače i ožujka donosi retrospektivu najznačajnijih filmskih naslova Marilyn Monroe, od klasika u režiji Roya Warda Bakera Ne moraš kucati (1952),… više »

FILMOVI

Program Filmšnite i Samci stanuju ovog tjedna u kinu Kinoteka

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

U Kinoteci kreću Filmšnite, novi zajednički projekt Austrijskog kulturnog foruma, Goethe-Instituta Kroatien i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije, u sklopu kojeg će kroz… više »

FILMOVI

Slatka Simona - umjetna ljepotica promovira film Igora Mirkovića

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

 „Slatka Simona", novi film redatelja i scenarista Igora Mirkovića, dobio je neočekivanu najavu na Instagramu. Triler o prijetvornom svijetu seksa i laži u koji su uvučeni agenti… više »

skrolaj na vrh