Film
MAĐARSKI DOKUMENTARCI

Hungarian Doc Jam u Dokukinu Croatia

objavljeno prije 14 godina

Dokumentarce je izabrao redatelj i producent Gerga Somogyvárija, a nakon projekcija održat će se i razgovor s redateljima. 'Hungarian Doc Jam' otvara se hrvatskom premijerom filma o… više »

FILMSKI CIKLUS

Filmovi Gérarda Philipea u kinu Tuškanac

objavljeno prije 14 godina

  Ovog tjedna u kinu Tuškanac na programu je novi kinotečni ciklus: sedam filmova zvijezde francuskog filma, glumca Gerarda Philipea. Philipe je u Francuskoj postao zvijezda već u… više »

FILMSKA MAŠINERIJA

Filmovi se više ne stvaraju za publiku

objavljeno prije 14 godina

Dugi niz godina, različiti holivudski produkcijski studiji imali su različito značenje za gledatelje. Warner je bio znak da se radi o gangsterskim filmovima ili pričama sa socijalnom… više »

animafest kino europa animirani film
KINO EUROPA

Filmu "Ronioci na kiši" dodijeljen Gran Prix Animafesta

objavljeno prije 14 godina

Estonski film "Ronioci na kiši" autorskog dvojca Olge i Priita Paerna, melankolična i humoristična priča o ljudskim odnosima i apatiji svakodnevnog života, osvojio je Grand Prix… više »

ČESTITKE

"Draga Gospa Ilačka" pobjednik prvog Festivala vjerskog filma

objavljeno prije 14 godina

Na prvom Filmskom festivalu hrvatskih vjerskih filmova, koji je se održavao od 2. do 4. lipnja u marijanskom svetištu na Trsatu, najboljim je proglašen film Draga Gospa Ilačka… više »

PROGRAM

Subota na Animafestu

objavljeno prije 14 godina

Retrospektivom jednog od najvažnijih autora nezavisnih animiranih filmova, Georgesa Schwizgebela, u 11 sati započinje program u kinu Europa. U 16 sati očekuje vas čak petnaest filmova iz… više »

JUBILARNI

Četiri hrvatska animirana filma na festivalu u Annecyju

objavljeno prije 14 godina

Četiri hrvatska animirana filma bit će prikazana u službenom programu najvećeg i najpoznatijeg svjetskog Festivala animiranog filma koji će se jubilarni 50. put održati u Annecyju u… više »

SRETNO!

Film Dejana Šoraka "U zemlji čudesa" na festivalima u Portugalu i Italiji

objavljeno prije 14 godina

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Dejana Šorka "U zemlji čudesa" ovaj će tjedan sudjelovati u službenim natjecateljskim programima dvaju europskih filmskih festivala,… više »

KINA

Recenzija filma Cesta

objavljeno prije 14 godina

Cesta je ozbiljan, mračan, uznemirujući, pesimističan, mjestimice čak i mučan film. Ali istodobno dobar i važan film. Jedan od onih koje valja pogledati jer ćete se poslije pitati i… više »

CRTIĆI

Petak na Animafestu

objavljeno prije 14 godina

Petak na Animafestu u kinu Europa započinje nizom filmova francuskog studija Folimage u 11 sati. U 17 sati na programu je Cartoon East koji uključuje šest filmova nominiranih od strane… više »

3. lipnja

Četvrtak na Animafestu

objavljeno prije 14 godina

Izbor Luisa Cooka dio je programa 'Majstori animacije' koji započinje u 11 sati u kinu Europa. Luis Cook, dobitnik Velike nagrade Animafesta 2008. prihvatio je izazov i sastavio progam svojih… više »

PUŠTAMO SVE!

Kastav Film Festival - festival vaših filmova

objavljeno prije 14 godina

Kastavski filmski festival održava se drugu godinu za redom, 18. i 19. lipnja. Festival se temelji  na konceptu slobodnog i necenzuriranog javnog događaja koji se ne bavi selekcijom, već… više »

seks i grad film

Novo u zagrebačkim kinima - od 3. lipnja 2010.

objavljeno prije 14 godina

Obzirom da zbog obilnih kiša ne možete uživati na terasama kafića, najbolje bi bilo da svratite u zagrebačka kina i pogledate što se to novo nudi od ovoga tjedna. Cure se… više »

ANIMAFEST

Danas na Animafestu - program projekcija i događanja

objavljeno prije 14 godina

Program u kinu Europa započinje u 16 sati programom koji predstavlja „majstora" Karela Zemana, pionira češkog animiranog filma, a povod je obilježavanje stote godišnjice… više »

SVJETSKI

Počeo festival animiranog filma Animafest

objavljeno prije 14 godina

Svjetski festival animiranog filma "Animafest" u okviru kojega će se do 6. lipnja prikazati ukupno 450 kratkometražnih filmova, od čega skoro 130 u konkurenciji, otvoren je večeras u Kinu… više »

skrolaj na vrh