« Film
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TRI ZLATA

Majka asfalta pobjednik festivala u Biarritzu

Film Dalibora Matanića "Majka asfalta" apsolutni je pobjednik festivala Fipa, koji je svečanom ceremonijom završen sinoć u francuskom gradu Biarritzu

Fotografija vijesti
Više o

Dalibor Matanić

,

film Majka asfalta

,

festival Fipa

Od ukupno šest dodijeljenih nagrada, "Majka asfalta" osvojila je tri nagrade u kategoriji igranog programa: glavnu nagradu Fipa d'or, nagradu za najbolju glumicu Mariji Škaričić i nagradu za najbolju glazbu koju su dobili Jura Ferina i Pavao Miholjević, prenosi Hina.

Tri zlata donijet će u Zagreb redatelj Dalibor Matanić. Mariji Škaričić to je druga nagrada za ulogu u ovom filmu, a osim ovih priznanja uvrštena je i program Shooting Stars Europske filmske promocije koji će svoju promociju imati na Berlinaleu sljedećeg mjeseca.

Fipa (Festival international de programmes audiovisueles) se ove godine održava dvadeset i četvrti put za redom, a ambicija mu je predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije.

"Majku asfalta" producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je u hrvatskim kinima u distribuciji Continental filma, a svjetsku je premijeru imao prije nekoliko mjeseci na festivalu u Pusanu. Uskoro slijede festivali GoEast i IndieLisboa, kaže se u priopćenju.

30.01.2011. 17:42:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh