« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NEZAVISAN FILM

Drama "Like Crazy" najbolji film na Sundance festivalu

Prvo mjesto u kategoriji dokumentarnog filma pripalo je "How to Die in Oregon" o asistiranom samoubojstvu teško bolesne žene

Sundance
Sundance (Getty Images)
Više o

Sundance Film Festival

,

nezavisni film

,

Like Crazy

,

How to Die in Oregon

Ocjenjivački sud ovogodišnjeg Sundancea, najvećeg i najcjenjenijeg festivala nezavisnog filma u SAD-u, najboljima je proglasio dramu "Like Crazy" i dokumentni film "How to Die in Oregon", prenosi Hina. 

Film "Like Crazy" u režiji Drakea Doremusa osvojio je nagradu žirija za najbolju dramu. Film govori o američkom studentu i britanskoj studentici koji se zaljube jedno u drugo, no prisiljeni su razdvojiti se, što je svojevrstan test za njihovu vezu. Specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje u filmu dobila je i glavna glumica u filmu Felicity Jones. Redatelj Doremus je, primajući nagradu izjavio kako je riječ o filmu koji govori o "ljubavi što nikad ne umire i ostaje s nama do kraja života".

Dokumentarni film "How to Die in Oregon", film je o kojemu se tijekom održavanja Sundancea 2011. najviše pričalo, zbog njegove kontroverzne teme - asistiranom samoubojstvu žene u terminalnoj fazi neizlječive bolesti, koja umire pred filmskim kamerama.

Nagrada publike dodijeljena je drami "Circumstance", priči o dvoje iranskih tinejdžera koji se zaljubljuju, no nemoguće im je ostvariti vezu zbog kulturoloških utjecaja. Film je režirala Maryam Keshavarz. Publika je nagradu za najbolji dokumentarac dodijelila filmu "Buck", priči o dreseru životinja Bucku Brannamanu, čija je životna priča inspirirala scenariste filma "Šaptač konjima".

Prošlogodišnji pobjednici Filmskog festivala Sundance "Winter's Bone" i "Restrepo" ova su godine dobili nominacije za Oscara u nekim kategorijama.

30.01.2011. 10:04:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    filmovi online
    04.02.2012. 23:57
    Film "Like Crazy" je zanimljiv film, svakako ga treba pogledati!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh