« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
FILMSKA REVIJA

Filmomanija od 26. siječnja do 6. veljače u Movieplexu

Filmomanija ove godine donosi filmove europske i svjetske kinematografije te hrvatski "The Show Must Go On"

Filmomanija
Filmomanija (Free Digital Photos)
Više o

Movieplex

,

zagreb-info

,

Filmomanija

U zagrebačkom kinu Movieplex od 26. siječnja do 6. veljače održat će se četvrta filmska revija "Filmomanija", prenosi Hina. Među dvadesetak recentnih filmova europske i svjetske kinematografije nagrađivanih na prestižnim međunarodnim festivalima, prikazat će se i hrvatski film "The Show Must Go On" scenarista i redatelja Nevija Marasovića.

Marasovićev dugometražni igrani prvijenac na programu je 29. i 30. siječnja, a na reviji će imati svoju zagrebačku premijeru. Ta futuristička akcijska drama o sudionicima popularnog televizijskog reality showa premijerno je bila prikazana na 57. festivalu igranog filma u Puli, gdje je osvojila Zlatnu Arenu za scenarij, Nagradu "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara, Nagradu "Breza" za najboljeg debitanta i posebnu Zlatnu Arenu za specijalne efekte.

Redovita kinodistribucija filma "The Show Must Go On", u kojemu glavne uloge tumače Sven Medvešek i Nataša Dorčić, predviđena je za travanj ove godine.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija obuhvaća dvadesetak filmova, među ostalim, dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu, film "Čovjek koji vrišti", dobitnika nagrade Grand Prix u Cannesu "O ljudima i bogovima", dobitnika nagrade za najbolji debitantski film u Cannesu "Prijestupna godina", dobitnika nagrade filmske kritike na festivalu u Veneciji "Tihe Duše". Na programu su i filmovi "Pustite me unutra" Matta Reevesa, američka verzija švedskog filma "Neka uđe onaj pravi", "Crni labud" Darrena Aronofskog i "127 sati" Dannyja Boylea.

26.01.2011. 16:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh