« Film
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NOVI PROBLEMI

Peter Jackson hospitaliziran, snimanje "Hobita" se opet odgađa

Liječnici vjeruju da će se Jackson potpuno oporaviti ali će taj incident izazvati "malu odgodu" snimanja filma po Tolkienovu romanu koje je trebalo početi u veljači na Novom Zelandu

Peter Jackson
Peter Jackson (Wikipedia)
Više o

Peter Jackson

,

Hobit film

Početak snimanja "Hobita" mogao bi biti odgođen zbog hitne operacije kojoj je podvrgnut Peter Jackson što predstavlja novu nedaću u sagi koja traje već nekoliko godina. Novozelandski redatelj Peter Jackson hitno je hospitaliziran u srijedu u Wellingtonu zbog jakih želučanih bolova uzrokovanih puknućem čira, rekla je njegova glasnogovornica Melissa Booth, prenosi Hina. Smjesta je operiran.

Liječnici vjeruju da će se Jackson potpuno oporaviti ali će taj incident izazvati "malu odgodu" snimanja filma po Tolkienovu romanu koje je trebalo početi u veljači na Novom Zelandu, dodala je ona. Projekt vrijedan 500 milijuna američkih dolara doživio je brojne nedaće i nekoliko godina kašnjenja.

Problemi s pravima na distribuciju, proračunom i teškoćama koproducenta MGM-a nagnali su redatelja Guillerma del Tora da odustane početkom 2010. Zamijenio ga je Peter Jackson koji je tada bio samo koproducent. Uslijedio je sukob sa sindikatom novozelandskih glumaca u kojem je intervenirao i premijer John Key kako bi ga nagovorio da odustane od novčanih zahtjeva jer je Peter Jackson prijetio da će film u protivnom snimati izvan rodne zemlje.

27.01.2011. 12:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh