Ekosfera
COOL

Valamar se pridružio UN Global Compactu

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

U Isabella Valamar Collection Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča, gdje Valamar koristi isključivo obnovljive izvore energije, održana je sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog… više »

ČESTITAMO

22. rođendan Prijatelja životinja

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Nakon organizacije uspješnog, 15. po redu ZeGeVege festivala, koji je prije nekoliko dana dobio zasluženo priznanje okupivši na istome mjestu golem broj građana, zagrebačkog… više »

SRAMOTA

Pisali Plenkoviću zbog silovatelja pasa

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću tražeći da sazove hitan sastanak predstavnika svih relevantnih institucija u nalaženju rješenja za… više »

KONFERENCIJE

CWW 2023 u Šibeniku

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Šibenik će od 18. do 22. rujna 2023. godine biti domaćin jedne od najvećih i najvažnijih konferencija na svijetu u području utjecaja izgradnje vjetroelektrana na okoliš i… više »

AKTIVIZAM

Opet Greenpeaceov prosvjed ispred sjedišta INA-e

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

"Po svemu sudeći, u slučaju potonule plinske platforme Ivana D čini se da INA igra na kartu prolaska vremena i zaborava. INA je u lipnju ove godine objavila da je bušotina trajno… više »

EH, DA...

Zašto je ovo ljeto toliko toplo?

objavljeno prije 10 mjeseci

Prosječna globalna temperatura 6. je srpnja dosegla novi vrhunac od 17,23 stupnja Celzijusa. Ako vam taj broj možda ne zvuči dramatično, zapamtite da u njega ne ulazi samo temperatura na… više »

EHHH...

Moramo zaustaviti klimatske promjene

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Toplinski valovi, šumski požari, poplave čiji smo svjedoci samo su vrh ledenog brijega u usporedbi s onim što tek slijedi, dodaju klimatolozi. Upozoravaju da ćemo bez ozbiljnog… više »

ZANIMLJIVO

Mikroorganizmi u borbi protiv klimatskih izazova u poljoprivredi

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Rezultati istraživanje u sklopu projekta PERSPIRE koje je predstavio projektni tim na Institutu Ruđer Bošković, pokazali su da dugotrajne poplave mijenjaju strukturu i aktivnosti… više »

PROBLEMI

Polarni medvjedi na rubu gladi

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Povezanost između topljenja arktičkog leda i opadanja populacije polarnih medvjeda poznata je desetljećima, ali studija objavljena u četvrtak u časopisu Science prva je koja izravno… više »

WWF ADRIA

Dunja Mazzocco Drvar nova direktorica programa u WWF Adriji

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Klimatologinja Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, regionalnom uredu svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF. Na poziciji… više »

ZEGEVEGE

Hrvatska Veganmania u petak i subotu na Europskom trgu

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Vrijedne ruke domaćih proizvođača vješto su upakirale svoje ukusne biljne proizvode i mirisnu kozmetiku, a restorani vrše završne pripreme svježih sastojke za najfinija… više »

HMMM...

Papirnate slamke možda nisu bolje za okoliš od plastičnih

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Dugotrajne "vječne kemikalije", koje su potencijalno štetne za ljude, životinje i okoliš, pronađene su u 18 od 20 marki papirnatih slamki, otkrili su belgijski znanstvenici. Sve… više »

EH, DA...

Prve žrtve topljenja leda na Antarktici

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Od pet praćenih kolonija u području Bellingshausenova mora na zapadu Antarktike, sve osim jedne doživjele su "katastrofalan" gubitak mladunčadi od 100 posto. Mladunci su se utopili ili… više »

ZAPAMTITE

Danas je Svjetski dan za ukidanje specizma

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Danas je svima itekako dobro poznato da životinje pate i osjećaju, što potvrđuju i brojne etološke studije dokazujući da su životinje svjesna bića s različitim vrstama… više »

PROBLEMI

Čelnik za klimu ide na izbore

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Nizozemska Laburistička i Zelena ljevičarska stranka rekle su u utorak da će Timmermans biti njihov čelnik na općim izborima 2. studenog. Timmermans, čiji mandat u Europskoj… više »

skrolaj na vrh