Biznis

Sreća kao mjerilo ekonomskog rasta

objavljeno prije 17 godina

FRANCUSKI predsjednik Nicolas Sarkozy angažirao je dvojicu dobitnika Nobelove nagrade kako bi mu pomogli odgonetnuti koja je cijena sreće. Sarkozy je odlučio osjećaj sreće uključiti kao… više »

TATA

NAJJEFTINIJI AUTOMOBIL NA SVIJETU

objavljeno prije 17 godina

JUČER je u New Delhiju predstavljen najjeftiniji automobil na svijetu. Predstavljeni Tata Nano stoji samo 2500 dolara, a izradila ga kompanija Tata motors. Zbog cijene će biti dostupan… više »

Turizam u daljnjem porastu

objavljeno prije 17 godina

PRIHODI od turizma u prvih devet mjeseci 2007. godine iznose 6,2 milijarde eura, što je rast od 7,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2006. godine, a temeljem pokazatelja očekuje se da… više »

Nekretnine

Nekretnine u Zagrebu u padu, a na Jadranu rastu

objavljeno prije 17 godina

PREMA analizi koju je izradio CentarNekretnina, cijene nekretnina u Hrvatskoj su u prosincu porasle za 5,4 posto u odnosu na 2006. godinu. Na najznačajnijem tržištu, u Zagrebu, tražene… više »

Kina uvodi kontrolu cijena

objavljeno prije 17 godina

KINESKE vlasti jučer su objavile odluku o privremenim mjerama za zaustavljanje inf lacije, javlja BBC. Strah od nemira Cijene hrane u Kini u studenome su porasle za 18 posto, a cijena… više »

PARIZ

PROSVJED PROTIV RASPRODAJE RADA

objavljeno prije 17 godina

FRANCUSKI studenti prosvjeduju ispred prodavaonice lanca H&M prvog dana velikih rasprodaja u Parizu, tražeći da se status stažista regulira zakonom o radu. Sarkozy je u utorak najavio… više »

Šteta u Pakistanu zbog nemira oko milijardu dolara

objavljeno prije 17 godina

NAKON ubojstva pakistanske kandidatkinje za premijerku Benazir Bhutto i nereda koji su izbili kao posljedica atentata, Pakistan zbraja štete. Procijenjeno je da je u neredima, u kojima… više »

Globalna kriza prijeti i Hrvatskoj

objavljeno prije 17 godina

MOGLO bi doći do još dublje financijske krize, što bi izazvalo recesiju u svijetu, a tada ni Hrvatska neće biti pošteđena, kaže Drago Jakovčević, profesor na Ekonomskom… više »

British Airways pokreće OpenSkies

objavljeno prije 17 godina

BRITISH AIRWAYS namjerava pokrenuti svoju novu zrakoplovnu tvrtku koja će letjeti između Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije, pod nazivom ‘OpenSkies', dnevnim letovima između… više »

Nova Europa nakon Azije je najisplativija

objavljeno prije 17 godina

REGIJA će i u 2008. godini imati pozitivnu stopu rasta, a u globalnim trendovima nakon Azije nova je Europa najveći dobitnik, pokazano je istraživanjem Erste grupe ‘Dionička strategija… više »

Najveći pad u 19 godina

objavljeno prije 17 godina

NAKON što je Marks & Spencer jučer objavio izvješće o padu prodaje od 2,2 posto u posljednjem tromjesječju prošle godine, dionice su mu u jednom trenutku pale za čak… više »

SAD

Recesija u SAD-u je neizbježna

objavljeno prije 17 godina

AMERIČKO gospodarstvo neće moći izbjeći recesiju, bez obzira na buduća smanjenja kamatnih stopa, zaključak je analitičara. U ponedjeljak je u govoru u Chicagu američki predsjednik George W.… više »

Crobex

Crobex i dalje klizi, dionice u korekciji

objavljeno prije 17 godina

NAKON oštrog pada u ponedjeljak, jučer je na Zagrebačkoj burzi nastavljeno klizanje Crobexa, čija se vrijednost spustila za dodatnih 0,76 posto. - Nikad ne volimo vidjeti korekciju… više »

Mrežama dodijeljeni novi kanali

objavljeno prije 17 godina

HRVATSKA agencija za telekomunikacije dodijelila je VIPnetu, T-Mobileu i Tele2 dodatne kanale u sustavu E-GSM. Tele2 je dobio 25 radijskih kanala, a VIPnet i T-Mobile po 12. Prema pisanju… više »

GATES

NA PRAGU NOVOG DESETLJEĆA

objavljeno prije 17 godina

PRVO digitalno desetljeće bilo je izuzetno uspješno, a sada se nalazimo na pragu novog, u kojem će sve biti povezano, a tehnologija će se uzimati zdravo za gotovo, rekao je Bill Gates… više »

skrolaj na vrh