« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
Crobex

Crobex i dalje klizi, dionice u korekciji

Godišnji odmori i iščekivanje nove Vlade srušili burzovne indekse

Više o

Crobex

,

Agrokor

NAKON oštrog pada u ponedjeljak, jučer je na Zagrebačkoj burzi nastavljeno klizanje Crobexa, čija se vrijednost spustila za dodatnih 0,76 posto. - Nikad ne volimo vidjeti korekciju tržišta, no ona je normalna s obzirom na jači proš - l o - tjedni cjenovni uzlet. Također, treba uzeti u obzir da je ovo tjedan godišnjih odmora pa je dosta ulagača odsutno. Istodobno, tržišni sudionici očekuju formiranje nove Vlade, a i aktivnosti mirovinskih fondova slabije su nego prošloga tjedna - analizirala je novu korekciju direktorica brokerskog društva Credos Suzana Lončar.

Potonuća
U ponedjeljak je Crobex korigiran za 2,49 posto, a jučer za novih 0,76 posto. Dionica Karlovačke banke potonula je za više od 26 posto, a tijekom burzovnog poslovanja njome, zbog naglog je gubitka u jednom trenutku obustavljena trgovina.

Najveći broj dionica doživio je korekciju, koja je bila ekstremna u slučaju Karlovačke banke. Dionice Zabe, čiji je predsjednik uprave Franjo Luković u ponedjeljak prodao 1700 dionica, pale su jučer za novih 2,8 posto. U Lukovićevu vlasništvu ostalo je još 33 dionica Zabe. Veliko potonuće zabilježio je i Croatia Airlines, čije su dionice pale 9,8 posto. Najveća dobitnica bila je dionica Istraturista, sa skokom cijene za više od 12 posto. Varaždinska Koka zabilježila je rast cijene od 10,7 posto.

Najveći promet od 9,58 milijuna kuna zabilježile su dionice HT-a, čija je cijena pala za daljih 0,88 posto, na 339 kuna. Budući da danas ističe rok za predaju ponuda za preuzimanje turskog maloprodajnog lanca Migros, gdje je Agrokor favorit, pozornost ulagača uvelike se usmjerava na dionice kompanija koje su u sastavu Agrokora.

Piše: HINA
09.01.2008. 16:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh