Biznis

Financijska pomoć poljoprivrednicima na najnižoj razini

objavljeno prije 16 godina

Financijska pomoć poljoprivrednicima u članicama Organizacije za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) u prošloj je godini povećana u odnosu na 2006. ali je njezin udio u ukupnom… više »

BiH pred potpunim bankrotom

objavljeno prije 16 godina

Federacija Bosne i Hercegovine ostala je gotovo u potpunosti bez novca u proračunu nakon što su pod pritiskom javnih prosvjeda isplaćeni brojni iznosi za socijalna davanja.Prema… više »

Aziju očekuje ‘plimni val ljudi’

objavljeno prije 16 godina

Otvaranje radnih mjesta i pružanje usluga za 1,1 milijardu ljudi, koliko se očekuje da će nagrnuti u azijske gradove tokom narednih 20 godina, predstavlja zadatak s kakvim se čovječanstvo… više »

Na svijetu ima 10 milijuna milijunaša

objavljeno prije 16 godina

Bogataši diljem svijeta postaju sve bogatiji, a broj dolarskih milijunaša u 2007. porastao je na više od 10 milijuna, odnosno za 6 posto u odnosu na godinu… više »

Mercedesi se neće sklapati u Sloveniji

objavljeno prije 16 godina

Slovenija je dobro mjesto za srednje i manje investicije, dok za velike stranim investitorima nije zanimljiva, tumačenje je koje se daje u Ljubljani nakon objave najvećeg njemačkog… više »

Samsung napravio mobitel od bio-plastike

objavljeno prije 16 godina

Samsung Electronics na svjetskom je sajmu informatičke opreme u Seulu predstavio dva ekološki prihvatljiva mobilna uređaja, W510 i F268. W510 je prvi mobilni telefon izrađen od… više »

OMV kupio licencu za Norvešku

objavljeno prije 16 godina

Austrijska naftna i plinska kompanija OMV priopćila je jučer da je od kanadske kompanije Talisman i danske Dong kupila 30-postotni udio u licenci za traganje za naftom u norveškom… više »

Ryanair

Oralni seks kao dio ponude

objavljeno prije 16 godina

Direktor Ryanaira Michael O’Leary za vrijeme predstavljanja poslovne strategije u Njemačkoj je izjavio kako će usluga u poslovnoj klasi u Ryanairovim zrakoplovima u budućnosti… više »

Autocestom do Ljubljane u ‘09.

objavljeno prije 16 godina

Slovenski ministar prometa Radovan Žerjav otvorio je u ponedjeljak 5,5 km novosagrađene dionice autoceste na tzv. ‘dolenjskom’ potezu slovenskog cestovnog ‘križa’ od… više »

Warren Buffett na eBayu prodaje društvo za ručak

objavljeno prije 16 godina

Onome tko do petka navečer na eBayu najviše ponudi za ručak s Warrenom Buffetom, najbogatiji čovjek na svijetu pridružit će se u restoranu Smith & Wollensky u New Yorku. Restoran… više »

Džeda nije zaustavila rastuću cijenu nafte

objavljeno prije 16 godina

Summit u Džedi nije dao očekivani rezultat. Usprkos najavi Saudijske Arabije i nekolicine drugih članica OPEC-a o maksimalnom povećanju proizvodnje, cijene sirove nafte na svjetskim… više »

Colin Farrell s vjenčanim prstenom?

objavljeno prije 16 godina

Glumac Colin Farrell, pišu strani medijim oženio se sa svojom djevojkom Muireann McDonnell. Irski je glumac, naime, snimljen u losangeleskoj zračnoj luci s vjenčanim prstenom na… više »

Pad svjetskih burzi

objavljeno prije 16 godina

Zabrinutost ulagača zbog usporavanja američkog gospodarstva i upozorenja analitičara na produbljivanje krize u financijskoj industriji prošloga je tjedna na globalnim dioničkim… više »

Model uvoza radnika

objavljeno prije 16 godina

Kada je riječ o useljeničkoj politici Hrvatske, nije pitanje hoće li se ili neće u Hrvatsku uvoziti radnici, nego kako piše u novom broju Privredni vjesnik. Strana iskustva pokazuju… više »

Bill Gates ide u mirovinu

objavljeno prije 16 godina

Krajem ovog mjeseca prestaje angažman Billa Gatesa u Microsoftu. Ostat će na funkciji predsjednika upravnog odbora, ali posao će u potpunosti prepustiti Steveu Ballmeru. No, ni u mirovini… više »

skrolaj na vrh